Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Недобросъвестни шофьори забавят ремонтите във Варна

Една от причините за забавянето на ремонтните дейности по улиците във Варна излезе наяве. Това са недобросъвестни шофьори, които въпреки наличието на тежка техника в определени райони, минават с колите, спират и паркират, така че да пречат на работата. Примерът за това дойде в събота пред Музикалното училище. Тогава работниците трябваше да полагат канализационни капаци и асфалтират около тях. Няколко коли с различни регистрационни табели бяха паркирали като в Дивия запад и усложниха работата по ремонта. Работниците трябваше да внимават, да не одерат возилата или да не ги напръскат с асфалт, видя репортер на Varna24.bg.

Имаше и водачи, на които изобщо не им пукаше, че на платното има хора и машини и слаломираха между тях. Един дори се изперчи на шофьора на валяка с думите: Какво правиш тук?

На повечето места е така, разказаха работници. Те описаха случай когато при прясно положен асфалт един колоездач решил да мине и затънал. Сякаш за първи път вижда асфалт, от който дори се издигаше пушек, разказаха работници.

Жена пък им се скарала, че купчината с чакъл, сложена за ремонта на улицата, й пречи и не може да изкара колата си от гаража.

Не са една или две подобни случки. Явно не им пука за колите, като имаше и много скъпи, и караха направо по прясно положения асфалт, изпреварвайки валяка, разказаха още работници.

Липсата на самосъзнание у някои хора обаче не оневинява Общината, която е поръчител на ремонтните дейности. Трябваше да се изготви временна организация на движение, да се затворят за няколко дни улиците, за да се свърши по-бързо ремонта по тях. Но и трябваше общинска полиция да следи за гамени, които махат забранителните знаци и карат, сякаш са на полето, а не в града, че и на място, което от далеч е видно, че е в ремонт, коментират будни граждани.   

Интересното в случая е и това, дали тези граждани с коли с различна регистрация паркирали в събота до Музикалното училище са си платили за „Синя зона“? Може би и този въпрос е много излишен.