Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних: Основният ни опонент на изборите са лъжите

„Благодаря за доверието! Кандидатирам се отново, защото трябва да завършим важните за Варна проекти – АМ „Хемус“, АМ „Черно море“, ремонтът на Аспарухов мост, изграждане на бул. „Цар Освободител“, Индустриалната зона и новата Математическа гимназия. Както и много други! Правителствата на „Промените” спряха промените във Варна и е време да наваксаме.“

Това заяви кандидатът за нов мандат на кметския пост във Варна Иван Портних в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

„Основният ни опонент на изборите, са лъжите. Но вече лъжите придобиват неприемливи измерения. Повтарянето на едни и същи брадати лъжи може да го правят само хора, които мразят града си, а иначе имат претенция да го управляват. А това нанася удар по имиджа на Варна, което е неприемливо. Говорят се празни приказки. Проблеми има, но не се предлагат решения“, коментира Иван Портних тезите на своя опонент от ПП-ДБ Благомир Коцев.

„Същият този Коцев се гласи да е поредният проверител от „Промяната“ на община Варна. Всички наши проекти са минали ревизия през институциите: управляващи органи, Икономическа полиция, ОЛАФ и т.н. Активно ни проверяваше и Бойко Рашков, а така или иначе нищо нередно не се установи. А споменатият Коцев не представил отчет на събраните средства за украинските бежанци. Той лично анонсира сметка, но после не представи отчет, въпреки призива на депутатите. Темата стигна и до Народното събрание“, подчерта Иван Портних.

За рибарското селище в кв. „Аспарухово” той е изненадан от случващото се със знанието на Европейската прокуратура.

„Историята е наистина странно. Депутат от ДБ подава сигнал преди 3 г. И… нищо! Непосредствено преди изборите обаче се повдига темата, а за вещо лице се избира активист пак на ДБ, който е бил номиниран за кмет на предните избори и е изказвал позицията си за този проект, още преди да започне строежа на „Карантината“. Нали разбирате, че е странно? Както казах, всички проверки са направени и не бих искал да коментирам работата на Европейската прокуратура”, каза Иван Портних и припомни, че пристанището е въведено в експлоатация именно от министър на „Промяната“.

Беше разбита и тезата на Коцев за политическа атака срещу нещо за завладените поляни от „Хоризонт“ в Морската градина на Варна и сигналите за злоупотреби като областен управител на „Промяната“.

„Коцев отново хвърля лъжи и неистини в общественото пространство. Той се крие активно от съответните органи. Сутрин е болен с документ, следобед е по събития! Естествено, да е жив и здрав, но въпросът е принципен! Той сам признава, че 20 г. незаконно е ползвал шатри в Морската градина и е печелил от държавната собственост. Даже има дело от държавата срещу Ко;ев за шатрите за пропуснати ползи, мисля за 800 000 лв. Но сме гледали това с „политическата атака“, тези опорки са запазена марка на „Промяната“. За случилото се в Областна управа Коцев спестява истината и доста от сумите, които са похарчени за външни юридически услуги. При цяла правна дирекция да плащаш на кантората на свой приятел не се връзва, а споменатият близък адвокат на Коцев е в контролния съвет на партията на Цветанов. Т.е. диверсифицират се политическите сфери на влияние. Но за „Промяната“ няма проблеми да назначиш бодигардовете си от ресторант „Хоризонт“ в Областна управа, да разпростреш шатрите си на поляните в Морската градина“, разкри Иван Портних.

И припомни, че делото на държавата срещу Коцев за Морската градина се отлага за 6-тш път, което е многозначителен факт.

„В листата на ПП-ДБ за Варна работата е „роднина-милиционер“. Имаме си Татко Петко, в дадения случай – татко Рубин, представляващ кръга „Хоризонт“. На второ място е братът на сестрата на Коцев, който е известен с едни декари-заменки на „Карадере“. Изплуват и корабни афери, вкл. и с изоставения наш кораб „Царевна“, оставен под обстрел в Украйна. Листата продължава с други хора, личният му бодигард; с деца на приватизатори, със Севастиянов – представител на „Златни пясъци“ в приватизираната му част. Там има една сага със стотици незаконни бараки. В листата е и Филип Спасов – готвачът на Коцев… Листата на ПП-ДБ се допълва от една друга листа – на „презастроителите“, сама гръмко и цинично обявила се за „Алтернатива на гражданите“. Имам срещу тях доста сигнали, вкл. и до прокуратурата, които съм пускал. Тук са и пътищарите… Вкратце тези хора организирано ни атакуват, което значи, че от ГЕРБ активно сме защитавали варненци“, обобщи Иван Портних.

Допълни, че за 10 г. не е продаван нито един квадратен метър зелена площ във Варна.

„А за Аспарухов мост „Възраждане“ си правят евтин пиар. Разнасят една хартийка, която е уж за ремонта, но няма никакъв смисъл. Поели сме ангажимента да ремонтираме съоръжението, поели сме ангажимента и ще го направим. Както и новата детска болница. В сградата на Терапията има отделен терен. Реновираме поликлиниките, мислим за нова Инфекциозна болница. А презастрояването… Него ще го спрем с правила, работим с Камарата на архитектите – както за нов дизайн, така и по параметрите на сградите“, завърши Иван Портних и призова с №7 варненци да гласуват за кмет, общински съветници и районни кметове.