Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних: Някой си прави кампанията с умишленото забавяне на ремонтите във Варна

„Ремонтите във Варна засягат всички наши съграждани. Нов път, нов тротоар, ново място за отдих. Преди нас никой не беше се сещал. Хората недоволстват, при това с основание. Най-вече заради бавната работа, на места има със седмици и месеци бездействие. Извинявам се за неудобството, но правим всичко възможно тези башмайстори да си вършат работата. Това е или предизборен бойкот, или пълна некадърност. Но до коронавируса имаше бързи темпове на обновление, но сега сме свидетели на нещо друго. И изглежда умишлено, за да може да се направи кампания от недоволството на варненци.“

Това заяви кандидатът за нов мандат на кметския пост във Варна Иван Портних на пресконференция в БТА в морската столица.

„Много нелепа е опорката, че ремонтите са предизборни. Най-голямата лъжа е именно това, да го твърди много глупав човек, или непознаващ процесите или откровен измамник. Или комбинация от трите. По тази логика от ГЕРБ се очаква да разкопаем града точно преди изборите и да си причиним негативни реакция и дискомфорт на всички през кампанията. Защо да го правим?“, допълни Иван Портних.

„През 2021 г. заложихме тези средства в бюджета на община Варна. За пътя за Виница, ул. „Кольо Фичето“, „Подвис“, „Васил Друмев“ – именно тези улици, създали най-сериозни проблеми на Варна. Общественото обсъждане е на 26 февруари 2021 г., а сесията с решението на ОбС – Варна на 4 март 2021 г. Освен тях има дълъг списък с улици, междублокови пространства – в обхвата на целия град. Този списък като обем, с различни обекти, го има и през 2022 г. съответно на 17 март 2022 г. и сесия на 20 април 2022 г. Така че, всичко е планирано отдавна“, аргументира се той.

И посочи ВиК – Варна, които с проект от 2021 г. започнаха сега, в началото на летния туристически сезон разкопаха Варна и околностите. Защо? Ами поради правителствата на Радев и „Промяната“ ремонтите се оскъпиха неимоверно и не наложи корекция. След дейностите на ВиК остава кал и скоро ще имаме на места непроходими улици, не скри притесненията си Иван Портних.

Отделно липсата на финансиране от централната власт, отсъствието на държавен бюджет, респективно – общински.

„Пътищарски и презастроителни фирми гръмко се обединиха за изборите в „Алтернативи за гражданите“. Оставяйки варненци заложници на политически интриги. А когато башмайсторите не си вършат работа ги гоните, нали? Е, общината няма как да го направи, но има правомощия да налага глоби. И ще го прави за зле свършена и забавена работа“, обобщи Иван Портних, цитиран от varnanovini.bg