Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Кой имаше интерес от разстрела на Алексей Петров?

Класическото правило „Кой има интерес“ е приложимо универсално и… спекулативно, но работещо на етапа за изграждане на версии за отстраняването на знакова фигура като Алексей Петров.

Какви са версиите на службите – бизнес конфликт и отмъщение. Медиите прибавят и политическа версия, която всъщност е властова, потвърдена от Бойко Борисов с „Алексей Петров логистира срещите с ПП“, тоест „Трактора“ е участвал в подреждането на властта.

Кой придоби и загуби власт след това „логистиране“? Кой имаше интерес от отстраняването на Алексей Петров?

Кирил Петков загуби най-много влияние във властта. Медийният пласмент, че триото – Кирил Петков, „Татко Петко“-Петко Петков и… Лена Бориславова имало интерес от отстраняването на Алексей Петров прикриват поръчителите на разстрела. Триото нямаше никакъв интерес от отстраняването на „Трактора“.

Алексей Петров уж бил поискал от Триото да се върне на ръководна позиция в ДАНС. Може и да е искал, не го назначават и толкова. Защо трябва да го отстраняват? Освен това, Лена Бориславова може да пише есемеси на Руди Гела, че ще „изчака да изчезне“… от парламента, но да „го поръча“. Това е несериозно. Кирил Петков – също. Петко Петков – никакъв интерес и още по-малко ресурс.

Бойко Борисов – какво печели от елиминирането на „Трактора“ от Играта? Стратегията на Борисов беше да конфронтира Алексей Петров с Делян Пеевски, за да не застрашават официалната и задкулисната му власт. И какво стана – след отстраняването на „Трактора“ Пеевски се развихри, задачи поставя на премиера Николай Денков, иска му писмени отговори, дава му указания, а върхът беше премиерската заявка.

Пеевски се възползва от елиминирането на Петров от Играта, но нямаше екзистенциален интерес от неговото отстраняване. Защо? Делян Пеевски ли не знае, че „поръчаха“ разстрела на неговия корпоративен гуру Илия Павлов, защото босът на „Мултигруп“ раздаваше „поръчки“ на караминьол за ъндърграунд лидери и конкуренти, докато не го „поръчаха“, както и знае, че ако „поръча“ Алексей Петров, може да е следващият.

Тогава кой има интерес от елиминирането на „Трактора“? Васил Божков – неговите врагове, които го извадиха от Играта бяха Делян Пеевски и Бойко Борисов, а „вендетите“ с „Трактора“ бяха затворени като тема с взаимното Ресто между Алексей Петров и Николай Добрев-„Бай Добри“. Освен това, Божков имаше други битки – с американците“. (Въпреки че тази група едва ли ще откаже „поръчка“ от американците като „бонус“ за боса… и като възможност за вендета под прикритието, че темата е затворена с взаимното Ресто.)

Тогава кой? Който има интерес да подреди властта така, че в нея да няма „Сив кардинал“ и „Троянски кон“ на руснаците (бившият шеф на СОБТ ген. Красимир Петров освети връзките на Алексей Петров с руските служби), тоест американците, които оставиха „Трактора“ да логистира срещите за конструирането на Сгобката, но дотам. „Янките“ нямат интерес в тяхното военновременно про“Сорос“ правителство роля да има чрез позицията си в ДАНС, която „Трактора“ щеше да овладее, фактор, свързван с руските служби.

Друг въпрос е на кого са възложили организирането на „поръчката“ и отстраняването на Алексей Петров. ЦРУ може да е логистирало комбинацията, но Алексей Петров не е чак такава мишена, че да се ангажира пряко – има местни мрежи, които може да активира чрез агентура, има сърби и шиптъри за изпълнители, както и наши стрелци, а и врагове на „Трактора“ в службите.

Стратегически интерес за отстраняването на Алексей Петров имат „янките“, за да не придобие „Трактора“ позиции за влияние в тяхното про“Сорос“ правителство.

Затова Делян Пеевски вероятно трябва да оттегли заявката си да го номинират, не че някой ще го направи, за премиер. Американците го спряха с „Магнитски“, ако се наложи да го спрат, за да не стане министър-председател, могат и да го „поръчат“.

Вероятно Пеевски е изчислил, че няма да им се наложи, защото имат много други лостове да го спрат, за разлика от Алексей Петров, който беше силов играч и дори да бяха осуетили назначаването му в ДАНС, пак щеше да се намесва в Играта за власт.

Заявката на Делян Пеевски за премиерска номинация е пиар за пред членовете и симпатизантите на ДПС, игра, сарайна комбинация – „Ето, и премиер мога да стана, виждате какъв председател ще имате“.

Заявката на Алексей Петров беше друга – да стане бос на силовата съставляваща във властта, затова и американците го „поръчаха“. Затова няма да „поръчат“ Делян Пеевски, който не е силов играч като „Трактора“ – могат да го спрат с едно интервю на посланика или „тихо послание“ до Сарая.

bgsniper.com