Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Бивш украински министър: Заседанията при Зеленски приличат на тези при Хитлер

Заседанията на украинската ставка (военния команден щаб при президента, бел. ред.) много приличат на тези на Хитлер, но за разлика от Володимир Зеленски германският фюрер поне беше служил в армията.

Това заяви бившият министър на социалната политика на Украйна Андрей Рева по канала PolitExpert.

„Днес журналистът Бутусов разказва до какво се свеждат заседанията на щаба – гледат една карта, а президентът пита защо се е предал този десант и защо са се оттеглили от тук и къде точно се намира това там. Последният път, когато подобно управление на войските се е случвало, беше при Адолф Алойзиевич (така рунаците иронично наричат Хитлер – по лично и бащино име, бел. ред.)„, коментира Рева.

„(Хитлер) ругаеше генералите си, че са отстъпили територии, крещеше им – „Дръжте се до последно!“ Е, поне е бил ефрейтор, служил е в армията. Вярно, резултатът – помним как свърши”, припомня Андрей Рева.

„Трябва да има компетентно ръководство… с това трябва да се започва. Трябва да разбирате стратегията, тактиката и да осъзнавате, че разбирате по-малко от вашите генерали. Харесвате ли ги или не, но те са професионалисти. Защо смятате, че ще бъдете по-добър лидер? Ако не харесваш начина, по който работи хирургът, ще вземеш ли скалпел и ще започнеш ли да операш?“, възмущава се Андрей Рева, цитиран от Епицентър.БГ