Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов в Шумен: Не искам да съм на един билборд с Денков!

„Не искам да съм на един билборд с Денков, стигат ми 11 месеца. Аз на моите не съм дал да ме слагат на билборд, те ще ме слагат.“ – заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Шумен, където бе представена листата на ГЕРБ-СДС за извънредните парламентарни избори и тази за евроизборите.

„За мене е срамота с Денков да съм на един плакат. Това му било реклама. За мене е антиреклама. Благодаря на всички християни и мюсюлмани от региона, които са по-обединени от всякога. Не защото Бойко иска да пътувам. Толкова съм се напътувал, че отказвам да виждам самолет. В пъти съм бил на камината на Белия дом. Няма висока сграда в Европа, замък, да не съм бил. Майка ми казваше, че имената на глупците висят по стените“, каза в речта си Борисов.

„Така че моля, да не се злоупотребява с нашите светли образи“, добави лидерът на ГЕРБ. Заедно с него са водачът на листите на ГЕРБ-СДС в Разград и Хасково Делян Добрев, водачът на листата за евроизборите Росен Желязков, кандидaтът за евродепутат Емил Радев и кандидати за народни представители.

Емил Радев

„Има две мантри, които нашите опоненти непрекъснато повтарят. Първата е, че сме малка държава. Не мога да се съглася с това, че нищо не зависи от нас. Крайно време е да се разделим с комплексите за малоценност. Втората мантра е, че Брюксел ни диктува какво да правим. Истината е, че от нас зависят реформите, Брюксел просто ни вдига летвата. За нас са осигурени средства оттам, но до нас не стигат. Под 4 процента сме получили от европейските програми, от Плана за възстановяване още по-зле – 3 процента и половина. Хората, които дойдоха след нас, нищо не нaправиха. Тези, които се обявиха за носители на промени, донесоха небивало политическо безвремие. В Брюксел станахме известни с богатия пудел. За тези хора съдебната реформа е как Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ, кой да стане главен прокурор, а Закона за личния фалит го съсипаха. Много направихме в европейския парламент. Трябва да сме силни и в Съвета, където се вземат решения, затова ни трябва силно правителството“, призова евродепутатът Емил Радев в речта си пред над 600 шуменци, изпълнили до краен предел залата на Младежкия дом.