Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Варна стана първият град в България, в който ученици, студенти, пенсионери и хора с увеждания ще пътуват безплатно в градския транспорт

Бившият кмет на Варна и настоящ общински съветник, Иван Портних съобщи за предложение на групата на ГЕРБ в Общинския съвет: „Варна става първият град в България, в който всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увеждания ще пътуват безплатно в градския транспорт след няколко месеца. Предложението на групата на ГЕРБ получи вчера подкрепата на 31 общински съветници, въпреки яростната съпротива на ППДБ. Благодаря на всички групи в съвета, които подкрепиха това добро и полезно решение. Предвижда се безплатното пътуване за тези групи от хора да влезе в сила от 1 януари 2025 г. Благодаря на колегите съветници Тодор Балабанов, Жечка Георгиева, Даниела Димова, Лидия Маринова, Юлиян Станев, Стоян Петков за спечелената битка. Напомням, че с 60 нови електробуса и 85 превозни средства „Соларис“ подменихме всички стари автобуси и тролейбуси в Градски транспорт. Няма повече от старите автобуси по линиите.
Ето какво написах миналата година при доставката на новите електрически автобуси:
“Новите електрически автобуси са модерно оборудвани, удобни, полезни за околната среда. Използването им води до опазване на околната среда чрез значително намаляване на фините прахови частици и на нивата на азотни оксиди във въздуха Поетапно успяхме да обновим целия автопарк на градски транспорт. Докарахме първо Соларисите, после новите тролейбуси, после още Солариси, а сега и новите електробуси. И всичко това с европейски средства!!!
Какво следва:
Ще дишаме по-чист въздух!!!
С новите електробуси всички линии в града могат да се обслужват с нови превозни средства. Трябва да отпаднат все още съществуващите смесени линии (като 409) с частни превозвачи от община Аксаково, които използват стари автобуси и нямат билетна система. Тези линии вече може и трябва да се обслужват само от общинската фирма Градски транспорт – с нови превозни средства. Това ще доведе и до увеличаване на приходите на Градски транспорт.
С новите електробуси ще се намалят и разходите за горива и поддръжка. В същото време когато имаме редовен и модерен транспорт приходите се повишават. В тази връзка ще настояваме ползването на градския транспорт да е напълно безплатно за ученици, студенти, за всички пенсионери и хора с намалена работоспособност.
Ще продължим да настояваме за това! Модерният, удобен и достъпен транспорт намалява трафика в града!!! И вредните емисии от автомобилите!!!
Намаляването на разходите ще даде възможност и за по-голяма честота на курсовете, нощен транспорт и т.н.
Поздравявам и екипа на Градски транспорт с новите продобивки! Ще работим за повишаването на работните заплати на хората в предприятието и за подобряването на качеството на услугите на градския транспорт за всички варненци и гостите на града. Модерният, удобен, екологичен и достъпен градски транспорт е един от основните ни приоритети!
Спазихме всички обещания – за безплатния транспорт за ученици, студенти, за всички пенсионери и хора с намалена работоспособност, за запазването на цената на билетчето на 1 лв. , за нощен транспорт за втора поредна година и за повишаването на заплатите на хората в предприятието.“

barometar.net