Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Красен Кралев: Това, което ни отличава от всички останали е, че сме направили най-много

„Най-важната задача за Европа в момента е да запази сигурността на външните си граници, а България е именно такава. Европа вече е узряла за това, което преди 8-9 години Бойко Борисов, като премиер и аз, като външен министър, прокарахме като концепция, а именно – да се категоризират хората, които преминават границите на ЕС, на бежанци и на незаконни мигранти“, това коментира водачът на листата с кандидати за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС в 3 МИР – Варна, Даниел Митов по време на среща с граждани в Провадия. Той допълни, че е показателно, че гласът на България се чува в Европа, но зависи кой говори и какво казва.

Вторият в листата и бивш спортен министър, Красен Кралев подкрепи позицията на Митов и допълни, че политиката някъде е състезание на идеи и концепции, другаде – на красиво говорене. „Това, което ни отличава от всички останали е, че ние сме направили най-много. Трябва ни сигурност, стабилност и спокойствие – за гражданите, за бизнеса, за държавата. Политиката и държавното управление не са лесна работа“, отбеляза Кралев и благодари за безусловната подкрепа на гражданите през годините. „Орисията ни е да оправяме това, което другите са разбили“, заключи той.

Още за планираната политика на управление на ГЕРБ-СДС разкри адвокат Бранимир Балачев – трети в листата на коалицията. На първо място той постави хиперинфлацията, срещу която партията твърдо ще се бори. „За това, един от нашите проекти е Еврозоната. Не се плашете, че ще се вдигнат цените – за това е държавата, да контролира тези процеси и ние ще го направим, ако сме на власт. Така че, нека не превръщаме „евро“ в грозна дума“, апелира той. Като втори важен въпрос Балачев открои войната между Русия и Украйна, като беше категоричен, че България няма да участва във военни действия: „Правителството, което се надявам да съставим, ще бъде проевропейско, ще подкрепя идеята за силна и обединена Европа, но то няма да допусне участие в агресивни действия и няма да жертва живота на българските граждани“.

На срещата в Провадия присъства и областният ръководител на ПП ГЕРБ – Варна, Иван Портних. Той подчерта значимостта на предстоящите избори както за национален парламент, така и за европейски. „Вярно е, че тази тежка поредица от избори в последните години досади на всички, за това и благодарността към вас е още по-голяма, защото осъзнавате отговорността и отново сте тук. Сигурен съм, че в неделя ГЕРБ ще спечели убедително тези избори, което ще даде възможност страната да приключи с този период на експерименти и безвремие, който виждаме в последните 3 години и който лиши всички нас – общините и хората в общините от редица възможности. Гласувайте и за четвъртия в евролистата – Емил Радев, за да продължи да се чува за България!“, апелира Иван Портних.

barometar.net