Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Рая Назарян е новият председател на 50-тото Народно събрание

Рая Назарян /ГЕРБ/ е новият председател на 50-ото Народно събрание. Подкрепиха я общо 131 народни представители.

„Против“ гласувата 66 депутата, „въздържал се“ – 39.

До избора на Назарян се стигна, след като по-рано Тошко Йорданов излезе на парламентарната трибуна и обяви, че от ИТН ще подкрепят всички кандидатури за председател на НС. По този начин нужните гласове за младата юристка бяха достатъчно и тя бе избрана.

Припомняме, че кандидатурите бяха четири – Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, Петър Петров от „Възраждане“, Силви Кирилов от „Има такъв народ“ и Виктория Василева от „Величие“.

Коя е Рая Назарян?

В публикация на slava.bg от 2010 година за откриването на комплекс в Борово пише, че Рая Назарян е омъжена за бизнесмена Емил Арабаджиев, един от собствениците на модна къща „Денил“. С днешна дата Рая се представя като необвързана, с едно дете, което навежда на мисълта, че се е разделила с Арабаджиев.

Тя е родена на 16 септември 1985 г. във Варна, завършила е „Право“ и от 2013 г. е член на Софийската адвокатска колегия. Работи в областта на облигационното, вещното, застрахователното, семейното и наследствено право.

Според източници в ГЕРБ, Рая е протеже на Томислав Дончев, който дава старт на невероятната й партийна кариера. През втория си мандат като депутат тя стана зам.председател на ПГ на ГЕРБ, а по-късно Борисов я избра, като част от преговорния екип с ПП/ДБ. По време на пресконференциите след пазарлъците с ПП/ДБ, Рая Назарян се държа уверено и демонстрира самочувствие, неприсъщо на току-що проходил човек в политиката. Анализатори си зададоха въпроса: На какво се дължи увереността на Назарян – на изключителна професионална подготовка или на фактор, чието мнение „тежи“ пред Борисов? Предстои да разберем на новия, отговорен пост, на който бе избрана.

barometar.net