Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Варненци: Докога ще се започват улични ремонти, без да ни информират?

За голям проблем, сигнализираха живеещи в централната част на Варна. Пред къщите им е започнат ремонт по закърпването на улиците, но без предварителна информация. Това е в нарушение, категорични са те, тъй като всеки ремонт трябва да има такива информационни табла.

„Дойдоха майстори в петък, почнаха да къртят асфалта, вдигна се голяма пушилка.“ – разказват хората. Ясно като бял ден е, че е за добро – асфалтира се кръстовището, но така не се прави, обясняват те.

Става въпрос за едно от най-натоварените кръстовища във Варна – между улиците „Иларион Макариополски“ и „Марко Балабанов“. Хората настояват при извършване на такива кърпежи, да има предварителна информация, закачена по дърветата.

„Кръстовището е много натоварено,районът е само с еднопосочни улици. Всичко се прави урбулешката, без никакъв план.“ – казват хората.

Друг проблем, който очакват е работата да бъде свършено не много добре, така че при един по-силен дъжд, кръстовището ще се превръща в голямо езеро.

„То и сега, заради денивелацията на терена, улица „Марко Балабанов“ често става река, а след ремонта на кръстовището, положението може да се изостри.“ – обясняват хората и се надяват компетентните общински органи да заострят вниманието си към ремонта на такива възлови улици, защото след това всичко ще бъде като в приказката: „Като се обърне колата, пътища много!“, информира varna24.bg