Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Красотата е в душата. Ходещи паметници на женската суета.

Великият писател и познавач на невидимите гънки на женската душа Хенри Милър пише: „…Трагедията на героя на любовта е в пробуждането – често жестоко – за това, че красотата макар да е атрибут на душата, може да липсва във всичко освен в линиите и чертите на любимата.“

Много мъже са се пробуждали, като след зимен сън и са прозирали горчивата истина: освен външна красота любимата жена няма какво друго да им предложи. Но вече е късно – създали са семейство, имат деца и се примиряват с недонаправената душа, с която са принудени да живеят.

Удивително е колко много жени водят луксозен, но празен живот благодарение на обвивките си, обитавани от празни души! Удивително е колко жени са щастливи с мъжете си, когато душите им са изпълнени с красота! Истинският мъж се влюбва в душата, другите в обвивката.

Тези другите дават луди пари, половинките им да се тунинговат и накрая да заприличат на кукла Барби. Кукла, чиято стерилна красота има срок на годност. Когато барбито остарее и заприлича на карикатура на себе си, какво правят тези мъже? Намират си младо Барби, а старото бракуват.

Какво се случва със старите барбита? Виждам ги по улиците – с повехнали лица, огромни, виснали устни, изпъкнали очи – ходещи паметници на женската суета.
Слава Богу, че пластичните хирурзи не могат да тунинговат човешки души?! Бъдете сигурни, пред кабинетите им нямаше да има опашка. По-лесно е да бъдеш Барби, с 300 думи в речника, отколкото интелигентна жена с богата душа!

Иво Югов

barometar.net