Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

МВР разкри нова телефонна линия за сигнали за пожари

МВР разкрива нова телефонна линия, на която могат да бъдат подавани сигнали за пожари. Телефонната линия 02 901 1298 вече е отворена и ще бъде на разположение денонощно на всички граждани, които искат да сигнализират институциите за възникнал пожар. Това се случва по разпореждане на министър-председателя Димитър Главчев, съобщиха от правителствена пресслужба.

Единният телефон за спешни случаи 112 продължава да функционира и на него също могат да се подават сигнали, както досега.

Сформираният от премиера Главчев оперативен щаб във връзка с пожарите също е мобилизиран.

„В качеството си на министър-председател уверявам народните представители и българските граждани, че няма друга задача, която да се изпълнява с по-голяма степен на приоритет от тази към момента“, заяви Главчев в Народното събрание.

Премиерът беше категоричен, че ситуацията в страната, макар и извънредна, е овладяна. В гасенето на пожарите предстои да се включат 2 хеликоптера от Чехия, Румъния също има готовност да ни изпрати подкрепа.

От началото на годината в горските територии са възникнали над 260 пожара на площ над 60 000 декара, а само за последната седмица на територията на България са регистрирани над 50 пожара с обхват 40 000 декара.