Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Иван Портних: Кметът Коцев се опитва да спаси незаконните си шатри

Бившият кмет на Варна, Иван Портних отново атакува настоящия Благомир Коцев за незаконните шатри в семейния му комплекс „Хоризонт“:

„На вниманието на варненската общественост, строители, инвеститори, свободни медии, институции и други!
За да спаси незаконните си шатри на заграбените поляни пред семейния му комплекс Хоризонт в Морската градина, в съда Коцев застъпва тезата, че цяла Варна е курорт (от Златни пясъци до нос Галата, включително Владиславово). Това не прави шатрите му законни (както се вижда от решението на съда), но поражда следните проблеми:
1️ В момента в цяла Варна трябва да има строителна забрана на територията на целия град от 15 май до 1 октомври. Тази забрана трябва да важи за всички проекти – общински и частни.

  1. ⁠Всички преместваеми обекти в града са незаконни
    Накратко малко предистория – в един момент се оказва, че главният архитект Бузев е издал през януари 2022г. разрешително за шатрите пред Хоризонт, въпреки, че няма такова право. Към преписката е приложена скица, уж разписана от областен управител, но такава в областна управа впоследствие не се намира в никой регистър. Няма и съгласие на областна управа като собственик на имота някой да си постави шатрите там. Публична тайна е, че въпросната поляна е завладяна от Коцеви с барове и шатри от много години, много преди да бъдат скалъпени документи за искане на разрешително, което означава, че те винаги са били незаконни.
    За да се опитат да “узаконят” заграбването на държавните поляни в парка, Коцев и приятелят му Бузев измислят схема как да издадат някакво разрешително, видно с нередовни и изцяло липсващи документи.
    Въпросът доби публичност – всъщност освен съдебно дело започна и прокурорска проверка, с която не е ясно какво се случва при очевидно нередовна процедура.
    Върховният съд по някакви причини казва, че разрешителното не е нищожно, но е незаконно. Най-малкото, че дори и да бъде приета тази теза, никога е нямало съгласувана от министър схема, каквато е задължителна в тази хипотеза
    Това обаче не трогва Коцев и шатрите му продължават да си стоят, очевидно незаконно, на държавните терени.
    Както той продължава и да не изпълнява решението на Общински съвет и в последствие и на Върховния съд от декември за спирането на колите по алеята покрай зоопарка към неговия паркинг. Медийни въпроси по тези теми за съжаление няма. Ние питаме в общинския съвет от декември. Отговори разбира се няма. На последните сесии започнаха да питат съветниците от Възраждане, а на сесията преди изборите дори и съветник от ДБ. Отговори разбира се няма. И на последната сесия беше така. Въпреки обещанията за прозрачност и че законът е еднакъв за всички. За Коцеви видно не е.“ barometar.net