Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Каквото горе – това и долу

Херметически принцип или благословия, изразът “Каквото горе – това и долу” в българската политическа реалност търпи интерпретация, според която у нас няма особена разлика между долната и горната глава. Решенията се взимат и от двете. И тук нямам предвид само Явор Божанков и Настимир Ананиев, или пък стадото неграмотни селяндури, които се изживяват за масони, а реално са късокраки инфлуенсърки от Пазарджик.

У нас всичко следва специфична логика, която в годините е успявала да вкарва мрак, дори и в слънчеви и ведри инициативи, като Асамблея „Знаме на мира”, например. Потвърждение за последното е и днешното заглавие на Блиц: “Пенисът на мъж пострада тежко по време на секс, ето какво стана после…”

Искам да кажа, че повторния избор на Урсула фон дер на баба ти хурката, за олигофрен номер 1 на Европа, може и да е секси, ако ти си Владо Кузов. Или първи братовчед на Дракула. У нас Мюмюн Мюмюн, Атанас Атанасов, Дюран Дюран и Доган Доган живеят в една и съща санирана махала. Баден Баден. Точно зад Захарна фабрика.

У нас първо пикаш и после мислиш. От къде духа вятърът и дали не си си опикал лицето.

Вчера, например, някакъв дребен чичка с униформа не спря да се хвали в ефир за невероятните способности на държавата ни за борба с извънредните ситуации, докато през това същото време, същата тази държава почти изцяло изгоря. После пък показаха за кратко плачещите бездомни хора, останали без покрив и надежда, но веднага ги оставиха на заден план заради проблемите на българския Байдън. За Доган говоря. Онзи същият, изплискал дедка, който не смее да говори лично пред камера, за да не натрови деца със свежия си дъх на Royal Salute. А ква точно е драмата му ли? Че в името на евроатлантизма Делян Пеевски иска да му вземе бизнеса и лепенката: “Този град се охранява от ДПС”. Между другото, за мен Доган действително е българският Байдън. Пеевски изглежда като дребен конгресмен в сравнение с дедо си. Тоя пич, Доган, е уникален магьосник! Той така удобно умее да забравя, че от 30 години именно той рекетира цяла България с лафчето, че е гарант на етнически мир у нас, че направо превръща Ники Швейка в дребен пастир от времето на голямата простотия. Бахму мамата, бих изревал тук аз. “Стига глупости!”, пък биха ме допълнили от Кредисимо, ужасени от факта, че ДПС на Делян Пеевски има офис в Дубай още преди Рамадан Аталай да контролира пазара на боза в Ардино.

Не знам, но оставам с впечатлението, че от ЦРУ са ни предупредили да не обръщаме внимание на цялата корупция в държавата, а само на части от нея. Да не гледаме, например, схемите на Николай Вълканов и Николай Копринков, а само онези, които биха направили потъването на селската версия на „Титаник“ по- хуманно и сигурно, от гледна точка на развитието на американския долар. Дори някой път си мисля още, че съвсем умишлено са ни пратили Бивъс енд Бътхенд, известни още като Киро и леля Асена, за да развличат публика с чаровна тъпота и евтини фокуси, докато през това време амбициозни нестинарки като Нинова не изнасят оръжие за Украйна. Бойко пък, предполагам го пазят за Олимпиадата, щото на Меси глезенът е отекъл, а само Баце е толкова добре платен в световен план.

“Каквото горе – това и долу”. Или с други думи, ако мозъкът ти страда от сифилис, е напълно нормално и Лена да има сърбежи. Според мен дори глобалното затопляне е малък проблем на фона на маршируващата по цял свят ултра олигофрения. Последното пък ме подсеща за Борислав Гуцанов и Дънката, които пък, ако имат деца, то те 100 процента ще бъдат с пренабити номера. Щото така им работи мозъкът просто.

Херметически принцип или благословия, у нас “Каквото горе – това и долу”, има своя специфична логика. У нас сърцето не е орган. У нас само пишката има значение. Или няма. Както е например в случая с Асен Василев.

Васил Петев

www.mediamall.info