Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Доган – колосът на глинени крака, който се срутва

Доган с една от любимите си журналистки Валя Ахчиева

Агент на Държавна сигурност. Манипулатор. Нагъл лъжец. Фарисей. Икона за турците в България. Олигарх. Залязващ политик. – всичко това е Ахмед Доган. Бившият агент на ДС, който „връща“ на службата за положените грижи, като се включва в нелегално освободително движение преди 10 ноември 1989 г. Лежи в затвора и сам създава митът за себе си. Много е писано за Доган, но най-точното определение за него е, че е човек без принципи. По това си прилича с личния му Франкенщайн – Делян Пеевски, който иска да му вземе ДПС.

В интервю за ТВ7 от 2013 г., Доган обяснява как трябва държавата да помага на бизнеса, колко важни са държавните институции и прочие лакардии. Същият Доган, който преди това е казал: „Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата…..През последните 15 години сигурно половината бизнесмени, които са над средното равнище, са станали такива с мое съдействие или с най-много моя усмивка. Ако мислите, че моите възможности са по-малки от на един банкер,значи нямате реална представа за възможностите на един политик.“

Йезуитщината е запазена марка на Доган. В неговите интервюта и пресконференции той успива публиката със сложни фрази, зад които няма нищо. Все едно ядеш захарен памук, по това си прилича със Симеон Горския. Доган е факир – 34 години ни баламосва, че той е гарантът на етническия мир в България. Какъв гарант си, когато българи и турци 146 години живеят мирно в България? Той е гъвкав манипулатор, който създаде обръчи от фирми около ДПС и позволи на местните дерибеи да забогатеят. Ореолът, който има над главата си му позволява да държи българските турци в обсега на влиянието си. Те го обичат и уважават. Него – агентът на ДС, който е разбил стотици съдби точно на български турци, за които е донасял на Държавна сигурност?! Парадоксално, но факт. Доган напада Костов и Борисов, че били авторитарни политици, а какъв е той? Абсолютен монарх на империята ДПС. Грешката да направи Пеевски председател на ДПС е обяснима. Доган отдавна няма връзка с реалността. Той е мегаломан, който ако може ще си купи летяща чиния?! Но вместо летяща чиния Съдбата му донесе Делян Пеевски – човек без принципи, безскрупулен като него, негова обновена версия.

Въобще не ме интересува как ще завърши битката Доган-Пеевски. И двамата са вредни за българската политика, за България. Те са бацили, кърлежи, които смучат финансови ресурси от икономиката ни, далавераджии, които отдавна трябваше да са в затвора. Но как да го обясниш на българските турци, които ДПС плаши, че ако не е Доган ще им сменят имената и ще останат без препитание?

Всеки колос на глинени крака рано или късно сe срутва. Това ще се случи на Доган. Прахолякът ще падне върху главите на всички наивници, които през годините са му вярвали. Лошото е, че няма да бъде заменен с нормален политик, а с такъв като Пеевски или Рамадан Аталай – „чудовища“, които почетният председател си отгледа….

P.S. – Мярнах възхваляващия опус на бившата любимка на Доган, Валерия Велева по случай 70 годишнината му. Все едно е писала за Тодор Живков, горката! Когато Доган напада медиите, че като мутрите бързо заели пазарни ниши и се появила „жълтата преса“ – как да подмина зловредното присъствие в родната журналистика на бившите на Доган, като Мадам В.? Жалка история!

Иво Югов

barometar.net