Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

В Долни чифлик очакват предложения за удостояване с почетния знак „50 години град Долни чифлик“

От Инициативния комитет за отбелязване на 50-годишния юбилей на град Долни чифлик съобщават:
„50-годишния юбилей на град Долни чифлик ще отбележим с различни прояви, една от най-важните от които е връчване на почетен знак „50 години Долни чифлик“.
Със свое решение от 25 юли Общинският съвет – Долни чифлик, прие Статут на този почетен знак – отличие на общината, което изразява дълбока благодарност, признателност и доверие към положените от неговия носител усилия за преобразяването на Долни чифлик в град. Това отличие се връчва на български и чуждестранни граждани и юридически лица за особени заслуги към развитието на град Долни чифлик в местното самоуправление, икономиката, строителството и благоустрояването, образованието, здравеопазването, социалното дело, културата и спорта.
Предложенията за удостояване с почетния знак „50 години град Долни чифлик“ могат да се правят от граждани, организации и юридически лица до Инициативния комитет чрез кмета на общината с подробни мотиви в срок до 15.08.2024 г. Предложенията се подават в Центъра за административно обслужване в гр. Долни чифлик или на електронен адрес obst_dchiflik@mail.bg.
Инициативният комитет обсъжда направените предложения и изготвя протокол, както и списък с имената на предложените за награждаване с почетния знак. Инициативният комитет предоставя списъка на кмета на общината за внасяне на предложение в Общински съвет – Долни чифлик, за награждаване с почетния знак.
Връчването на знака става на тържествено заседание на Общинския съвет – Долни чифлик, през септември 2024 г.
Уважаеми съграждани, сред нас има много достойни жители на Долни чифлик, които със сигурност имат особени заслуги към преобразяването на нашето „селище от градски тип“ в истински град. Нека ги отличим! Очакваме предложенията ви!“

barometar.net