Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Коцев бил заблуден, като разписал заповедта за изсичането на кедрите?! Докога ще си заблуден, ученико на Лорер?

Бившият кмет на Варна, Иван Портних разкри, че кметът Благомир Коцев е разписал заповедта за изсичането на кедрите в район „Аспарухово“:

„Емблематичните атласки кедри в Аспарухово вече ги няма. Коцев и компания пак излъгаха и прилагат пиарски трикове – не знаели, щели да проверяват и т.н.
Фактите и лъжите на Коцев:
1.️Коцев собственоръчно е разписал заповедта за изсичане на атласките кедри.
2.️Коцев не е обжалвал на втора инстанция решението на съда‼️
3.️Не само не обжалва, а напротив – бърза. Издава заповед за изсичане още в първите дни на новата година
4️.А през април издава и разрешение за строеж – въпреки видните отклонения в проекта по отношение на озеленяването, близостта до дерето и т.н.

Хората в Аспарухово с право негодуват от дни, Коцев едва днес разбрал.
Така излъга всички и за докладите за съответствие за проектите за града, включително Математическата гимназия. От последното му писмо от вчера до общинския съвет вече е ясно, че е правил изключително груби лъжовни внушения и всъщност няма направен нито един проект.
Браво, Благо! Добър ученик на Лорер!“

Отказът на Иван Портних да се изсекат дърветата

Кметът на Варна носи отговорност за унищожението на едно от последните зелени кътчета на „Аспарухово“. заявиха на брифинг и общинските съветници от групата на „Възраждане“ в ОбС – Варна, относно изсичането на седем кедъра в центъра на варненския кв. „Аспарухово“.

В документ представен от зам.-председателя на Общинския съвет от „Възраждане“ Николай Костадинов стана ясно, че точно новият кмет на Варна е подписал премахването на дърветата, за които стотици жители на квартала излязоха на протест предната неделя.

„Още от януари са знаели, че тази зеленина ще бъде премахната. В себе си имам заповед от 8-ми януари, подписана от кмета на Варна, за отсичането на тези дървета. Интересното в случая е, че отсичането на дърветата се е случило в 04.30 сутринта. Интересуваме следното: ако всичко е законно и най-вече морално, ще идват ли като мародери да отсичат дърветата толкова рано?

От медиите научаваме, че кметът на Варна е казал, че е бил заблуден, когато е подписвал тази заповед.

Кметът от ПП-ДБ, колко още ще изпада в заблуди и кога ще започнете да гледа документите, които подписва и най-вече, кога ще започнете да носи отговорност за управлението на Варна?

Журналист ме попита – има ли съдебно решение за това престъпление срещу природата в „Аспарухово“ и аз отговорих, че съдебно решение има и срещу колите в Морската градина, което кметът не изпълнява. Нека кметът от ПП-ДБ да спре да влиза в ролята на жертва за всяка разписана заповед и решение! Необходимо е настоящият кмет от ПП-ДБ да поеме отговорност за управлението на Варна, нали за това е избран.“, категоричен бе Николай Костадинов – зам.-председател на Обшински съвет Варна от „Възраждане“.

Той покана жителите на „Аспарухово“ да присъстват на следващата сесия на местния парламент и обеща, че лично ще зададе въпрос към кмета на Варна относно изсичането на зеленината в квартала.

„Естествено ще чуем как той е бил в заблуда, но и кметът на ПП-ДБ трябва да излезе от това състояние на вечна заблуда, защото Варна има нужда от кмет – обединител, който може да поеме отговорност за случващото се в града. От тази игра, в която кметът винаги е жертвата, накрая се оказва, че жертва на взиманите решения са всички варненци“, категоричен беше Николай Костадинов.

barometar.net