Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Председателският съвет на ОС-Варна: В само 5 от 37 проекта на общината има елемент на спешност

Председателският съвет на ОС-Варна: В само 5 от включените общо 37 проекта на общината има елемент на спешност. Председателският съвет към местния парламент във Варна се събра извънредно, за да разгледа представената от администрацията информация за проектите, за които са необходими средства за изготвяне на комплексни доклади за оценка на съответствието, съобщиха от ОбС – Варна.

На продължилата около час среща председателят и неговите заместници обсъдиха подробно справката за проектната готовност на Община Варна. Установено бе, че за едва 5 от включените общо 37 проекта в документа има елемент на спешност, но не в такава степен, че да се свика незабавно заседание на Общинския съвет. Необходимите средства за изготвяне на ДОСИП-ите на тези проекти са в размер на общо 5 350 лева, стана ясно на срещата.

По тази причина бе решено въпросът да се разгледа на редовното заседание на местния парламент, което според Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет се провежда всеки последен четвъртък на месеца. Този месец сесията ще се състои на 29 август.

barometar.net