Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Боряна Калейн: Когато започнах на 6, мечтаех за олимпийски медал

„Когато започнах на 6, мечтаех за олимпийски медал. Постигнах медала със страшно много тренировки – не само на тялото, но и на ума. Състезанието е преди всичко психика. Не мога да опиша колко съм щастлива. Толкова стабилно състезание не съм имала през живота си. Такъв сбор от 140 не съм постигала“, разкри родната грация.

„Постепенно ще осъзнавам какво постигнах. За момента съм много щастлива от свършената работа. Последните няколко години ми върви да повтарям успехи на велики български гимнастички. Имах усещане от известно време, че медалът е възможен. Конкуренцията е огромна в нашия спорт. Една грешка може да те изкара от подиума. Искам да отправя призив към всички българи да не се отказват от мечтите си и да ги преследват докрай“, допълни тя.

Калейн завърши с общ сбор от 140.600 точки. Тя получи втора по сила оценка на обръч и топка съответно 35.850 и 36.450 и трети на бухалки – 34.550. На последния уред – лента, Калейн беше и най-добра с оценка 33.750 точки.

Усилията на българката обаче не стигнаха за златото. Медалът грабна 17-годишната Даря Варфоломеев от Германия с общ сбор от 142.850. Тя бе с първа оценка на първите три уреда и с втора на лента. Бронзовото отличие завоюва София Рафаели от Италия със 136.300.

Другата ни представителка на Игрите в Париж – Стилияна Николова, не успя да мине квалификациите в многобоя, оставяйки 11-а. Среброто на Калейн пък е второ за България от Олимпийски игри в индивидуалното след това на Адриана Дунавска от Сеул 1988. dariknews.bg