Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Президентът няма да подпише указ за служебния кабинет заради Калин Стоянов

Президентът Румен Радев няма да подпише указ за назначаване на служебен кабинет. Той обяви това, след като Горица Грънчарова-Кожарева представи структурата и състава на кабинета си.

Президентът Радев отхвърли представения проектокабинет заради присъствието в него на вътрешния министър Калин Стоянов.

При обявяването на служебния кабинет стана ясно, че вътрешният министър Калин Стоянов остава на поста си. Президентът Румен Радев обаче коментира, че това не може да гарантира провеждането на честни избори и призова Грънчарова да смени Стоянов. Тя обаче отказа веднага, на което президентът отговори, че няма да подпише указ за съставяне на служебен кабинет.

„Като одитор съм научена това, което говоря, да проверявам. Взела съм убедено решение министър Калин Стоянов да бъде министър на вътрешните работи“, посочи Кожарева.

От своя страна президентът заяви, че изборите се отлагат за след 20 октомври, а правителството на Димитър Главчев продължава да работи.

Преди 10 дни президентът Румен Радев даде срок на Кожарева да бъде готова със състава на кабинета до 19 август, за да може предсрочните парламентарни избори да се проведат на 20 октомври.