Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Новите шефове на БСП: Корнелия Нинова насъска любовника си срещу нас

Бивш любовник на Корнелия Нинова брани правата ѝ като законна първа дама на БСП и истински председател на партията в оставка.

Клюката довериха пред „Уикенд” червени депутати от лагера на Атанас Зафиров с надеждата да уронят имиджа на соцфурията, заподозряха от нейния спектър в парламента. Двете фракции са се хванали за гушите в навечерието на предсрочните избори и партията е на път да се разцепи окончателно и дори да отпадне от следващия парламент.

Тази заплаха обаче не спира двете фракции да се замерят с най-долни клюки и обвинения. Последната пикантерия е, че Крум Дончев – член на БСП и бивш водач на листа, е предишна интимна тръпка на Корнелия Нинова и затова уж решил сам да се опълчи на новите лидери Зафиров и Борислав Гуцанов. Депутати от екипа на двамата нови водачи издадоха, че Нинова е накарала бившата си изгора Дончев да се противопостави на настоящите началници и да я брани в съда като законен председател. За „цвят” и да не излезе наяве любовната им връзка, срещу настоящите лидери скочила и Смиляна Нитова.

На този етап боевете в БСП са в ръцете на Върховния касационен съд, който трябва да се произнесе по постъпилите жалби от лагера на крушовската Борджия. Именно рали-шампионът Дончев тича по съдилищата и пуска жалби в полза на началничката си, а депутати признаха пред наш репортер, че Корнелия го е поощрила с обещания за нова бляскава кариера в партията, ако съдът възстанови правата й като лидер.

За Крум Дончев като любовник на Нинова се заговори още преди време, като тя не пропускаше да се яви на негови състезания, покани го в БСП и лично му връчи членската книжка. След това дори го издигна начело на листа за изборите и го включи в списъка за евродепутати.

Секссимвол в партията, Крум Дончев, когото по-цапнати бесепари цинично наричали, да ни простят по-консервативните читатели – Кур Дончев, стана част от транспортния съвет на БСП, въпреки че мнозина социалисти вбесени скочиха срещу парашутизма на състезателя в БСП. Именно покровителството на Нинова и слуха, че двамата са любовници, разтърси формацията, но пред репортер на „Уикенд” Дончев официално отрече интимни отношения с мощната бесепарка. По думите му това е „твърде обидно” и за двамата, а подобна клюка била оскърбителна и за съпругата му Цветелина. Сега обаче от лагера на Зафиров са извадили от нафталина скандалната интрига отново, за да громят имиджа на социалистката.

Структури по места пък вече плашат с бунтове и скандали, тъй като по думите на областни лидери, с които таблоидът разговаря, в столицата на жълтите павета „шефовете са изгубили връзка с реалностите тук”. Според местен червен шеф, който предпочете да остане анонимен, грозните сцени между съпартийците от двата лагера тотално погнусявали електората и симпатизанти дори плашели, че ако президентът направи нов проект, щели да гласуват за него, а не за БСП.

По думите на провинциалните началници партията е пред пълно разсипване и вина носели грозните слухове, интриги и номера, които си погаждали в двата лагера. За напрежението, както вестникът вече писа, помагали и привлечените бивши социалисти в уж голямо обединение, което според местните структури целяло просто да се наредят старите муцуни на избираеми места в листите наесен.