Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Виктория Василева: Ситуацията в ДПС ще последва и в ГЕРБ

Гледайки това, което се случи снощи, мога да кажа само, че вече е грозно. Преминава границите на всичко нормално и политическо. Но това, колкото и да е грозно, е и закономерно от друга страна, защото тези партии, превърнали се в мастодонти през годините, прекалено дълго консумираха власт. Това заяви Виктория Василева, избрана за председател на новата партия „Има смисъл“ пред bTV.

На въпрос кой раздели Ахмед Доган и Делян Пеевски, Василева не даде конкретен отговор, но все пак коментира така:

„Едва ли бих се нагърбила с точен отговор. Най-вероятно има такова нещо, което се е оказало разделителна, но то не е важно. По-важно е какво ще се случва оттук насетне. Ясно е, че няма връщане назад и за двете страни, поне от случващото се до момента.

А сега дали тези процеси ще се окажат оздравителни и позитивни за всяка една от тези политически партии, ще стане ясно скоро.

На изборите смятам, че при всички случаи двете партии ще се явят поотделно. Но лично аз бих заложила на електората около Ахмед Доган, просто имат по-дълго време позиции там.

Очаквам тези неща, които се случиха в ДПС, да станат и в ГЕРБ. Неслучайно казах, че това са закономерности. Когато прекалено дълго консумираш власт, тези неща се случват рано или късно, заяви Виктория Василева.