Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Доган е в цугцванг, партиите също. Избирателят: „Омръзнахте ми, искам нови лица!“

Какво се случва в държавата преди поредните парламентарни избори? Пеевски атакува по всички фронтове Ахмед Доган, изхвърля го от летните му и зимни Сараи и готви регистрация на своя листа за депутати. Доган го нарече „момчето“ и заплаши, че само ТОЙ решава кой да е член на ДПС. Доган се намира в цугцванг /термин в шахмата – неблагоприятно положение за играча, който е на ход. Може да стане така, че за Доган, всички възможни ходове са неизгодни./
Пеевски /в таен тандем с Борисов/ продължава да атакува и президента Радев, налагайки в публичното пространство прякора му „Мистър Кеш“. Стратегията на Пеевски/Борисов е да не позволят на Радев да създаде партия, която да обърка политическите им сметки. Атаките на Пеевски ще продължат, тактиката му е да изнерви президента, което рано или късно ще се случи.
ПП/ДБ са се притаили, като ударена котка с мокър парцал. Безмълвни свидетели на електоралния си погром Петков,Василев и патерицата им ДБ се надяват на поредна подкрепа от Посолството, която да им осигури участие във властта. Кураж им дава желанието на Борисов да управлява с тях. Той също е в партер пред Посолството, но и пред Пеевски, от чиято мъртва хватка не може да се отскубне.

„Възраждане“ ще продължат да бъдат лаещото руско кученце, на което засега никой не обръща внимание. Нужен им е сериозен възход на изборите, за да се превърнат във фактор.
БСП отдавна не са нито фактор, нито лаещо руско куче – те са разграден двор, където се бият Нинова и вечните й врагове. БСП е бутикова партия, на която никой не обръща внимание, освен партийния вестник „Дума“.Не знам ако беше жив Стефан Продев какво щеше да напише за тоталното падение на партията.
За проекта от село Неофит Рилски /в което Ивелин Михайлов си е направил дори частна полиция/ е безсмислено да се отделя много внимание. „Исторически парк“ е финансиран от вдовицата на финансиста на ВИС-2, Стефка Стоименова, а обвиненията, че парка е пирамида не спират и стигнаха до съда. Ивелин Михайлов има злокобен враг в лицето на Иво Прокопиев, който му праща проверки от НАП и прокуратура, заради отпора, който му даде Михайлов за мащабен проект за ветрогенераторен парк на територията на община Ветрино.
Предстоят поредните безсмислени избори, които няма да променят Статуквото. Надеждата, /ако въобще това е надежда/ е Посолството на САЩ да се намеси генерално и за втори път да вкара ГЕРБ и ПП/ДБ в сглобка, която да избута година-две. После влизаме в познатата Спирала, в която българският избирател вкара партиите. А посланието на избирателя е: „Всички ми омръзнахте, искам нови лица!“

Иво Югов

barometar.net