Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Соня Колтуклиева: Доган 16 години е живял за сметка на държавните пари

„Осман Октай, един от най-близките сподвижници на Ахмед Доган, разказва на всеослушание, че Сокола толкова се шокирал от насочения срещу него пистолет от Октай Енимехмедов, на 19 януари 2013 г. в НДК, че се напикал; ужасно се засрамил и затова се отказал от активната партийна работа и от публичните прояви. Не е за смях това – човешко е. Дано на никого не се случва!
Смешното и жалкото е, че сега са изнесли Ахмед Доган от летния сарай в “Росенец”, покрит с одеяло и са го натикали в някаква кола, на Рамадан Аталай или на някого другиго в автомобила. Може да е и в оня джип със старозагорски номер, който говорителят на почетния председател шофираше в “Росенец”.
Едни слепи и глухи кресльовци много си харесват пропагандния хаштаг: “Лидер се следва!” Кой лидер, бе? Няма лидер тука.
Лидерът се изправя – смел, горд и несломим и напуска луксозния кич – отива при бедните хора, за да сподели техния нар за нощувка и техния хляб за вечеря.
В американските филми извеждат, покрити с полицейски одеяла – от управлението към ареста – наркотрафиканти или пък информатори, за да не се видят лицата им пред камерите.
Някой в ДПС-Доган е прекалил с гледането на американски екшъни или пък е намигнал към доносническото минало на агент Сава…
Лидерът не използва за лични цели и облаги партийната субсидия – Ахмед Доган от 2008 г. до 2024 г. е живял за сметка на държавните пари – някъде към 800 000 лева – пари, предназначени за организационна работа.
Това е противозаконно!
Разкри се едва сега – да се самосезира Сметната палата!
Тимур Халилов, който виси на ул.”Беловодски път” и вдига лозунги, цитира Конституцията за неприкосновеността на личното жилище. Я, чакай малко, как така лично жилище се заплаща от партията като офис?
Неприкосновена е частната собственост – щом Данаил Папазов не желае Ахмед Доган да пребивава в неговите имоти – значи Ахмед Доган трябва да напусне без вопли. Знаете ли колко българи губят скромните си домове, заради неплатени сметки – към “Топлофикация”, например, за неиздължени кредити, за невърнати заеми?!
С какво Ахмед Доган е толкова специален? Икона бил, викат едни вулгарни наплюватели, които са ми бесни, че написах: “Кой, по дяволите, е Доган?” и “Защо 33 години ни лъжат, че агент Сава е гарант за етническия мир?! Гарант е българският народ!”
На дерибеите – на семействата Чакърови, Кючюк, Аталай, Табакови, Атилла и Ибрямови им е необходим символ, зад който да се скрият и да продължат да си богатеят на държавна сметка. А символът май изобщо не загрява как го използват. Ох, горкия.
… Бях готова да се хвана на бас, че пред Боянските сараи ше застанат десетки депесари-богаташи и всеки един от тях ще вдигне ръка и развълнувано ще каже: “Аз каня д-р Доган у дома!” И така … един след друг – като мексиканска вълна по стадионите.
Не. Никой. Защо?“

Соня Колтуклиева