Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних: Коцев и компания не обичат спорта!

Бившият кмет на Варна и настоящ общински съветник, Иван Портних коментира политиката на община Варна, свързана със спортните обекти в града, като не спести критиките си:

„За изграждането на спортния комплекс на улица “Студентска” напомни днес Фейсбук.
Само лъжи има, за съжаление, за спорта с идването на “промените”. Коцев уж вкара няколко спортни бази в прословутия списък за 100 милиона лева за тази година от държавния бюджет – за да “замажат положението” с Възраждане, че в общинския бюджет за спорт няма почти нищо. В общинския бюджет не бяха включени тези бази защото уж щяха да са в списъка с държавното финансиране.
Да, ама не!
След това тези бази бяха “извадени” и от списъка за финансиране от държавния бюджет за тази година. Както безочливо излъгаха и за Математическата гимназия.
Такава бе съдбата на:
❌ Ремонта на гребната база “Сия Нейкова”
❌ Ремонта на плувния комплекс “Приморски”
❌ Ремонта на зали “Простор”
❌ Конна база “Юг”
❌ Конна база “Север”
❌ Довършването на залата за бадминтон в комплекс Младост, която всъщност трябва да е за гимнастика и т.н.
Коцев излъга, че ще са приоритетни в списъка, за да мине общинския бюджет, а после ги “извади”. Това е резултатът от заиграването на Коцев с Възраждане
С ремонта на базата на “Локомотив”, където финансирането бе осигурено още от предния мандат (миналата година), през тази година отново нищо няма да се случи – поради административна НЕМОЩ и НЕЗНАНИЕ на коцевата администрация. Едва август пуснаха съмнителна процедура за инженеринг, която със сигурност няма да доведе до резултат тази година, ако изобщо бъде приключена някога.
Три години правителствата на “промените” държаха общините без пари и без европрограми.
Сега пари има, но Коцев и компания не могат да се справят с процедурите. И явно не обичат спорта!
Ремонтирахме много спортни бази, изградихме много нови, предоставихме безплатно общинските спортни бази на над 120 варненски клуба, обновихме десетки училищни дворове, изградихме десетки фитнеси на открито и игрища за масов спорт. Спортът трябва да е приоритет за Варна защото това е изключително важно за децата ни!!!

barometar.net