Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Мария Бакалова рекламира филма за Тръмп

Българската актриса Мария Бакалова пусна официалния плакат на филма „Стажантът“, който разказва за живота на президента на САЩ Доналд Тръмп в профила си в социалната мрежа. Бакалова играе в него в ролята на бившата съпруга на Тръмп – Ивана. Като коментар към златния плакат, на който се вижда Доналд Тръмп върху трон, номинираната за „Оскар“ наша актриса е написала „Гмуркане в дъното на американската империя“, както и датите, на които ще бъде излъчен в Австралия и Нова Зеландия, САЩ и Великобритания.

Междувременно Мария Бакалова и холивудската звезда Андрю Гарфийлд бяха специални гости на вечерята, дадена от световния бранд Chanel в Торонто. Мария участва с два филма – българското предложение за „Оскар“ – „Триумф“, и филма, с който се откри фестивалът в Кан за Доналд и Иванка Тръмп. За лентата „Стажантът“ Мария дори получи личните поздравления за играта си от холивудската икона Кейт Бланшет. Паметливи припомнят, че това не е първата публична поява на Мария и Андрю Гарфийлд. Двамата бяха засечени преди време отново в опасна близост. Репортери отбелязват, че в Торонто са неотлъчно заедно и не се страхуват вече да позират на фоторепортерите заедно.

Българската актриса изгря и в модното списание Vogue, където споделя впечатленията си за София. Според нея София е хармонично място, което съчетава история и модерност. „Това е една от най-старите столици в Европа, но продължава да се развива по толкова динамични и модерни начини. Всеки път, когато се връщам, се учудвам колко оживен и космополитен е станал градът, като същевременно запазва уникалния си чар с уютни улички и аристократични стари сгради. София е много еклектична и красива!“ – заявява пред изданието известната българска актриса.

Именно тази двойственост, която Бакалова споменава, прави града, разположен на културен кръстопът, толкова уникален. Усеща се една суровост и непретенциозност, които са рядкост в свят, където много градове се превръщат в перфектните си версии за TikTok и Instagram.

На този фон София е все още необработен диамант, град със стара душа в процес на изграждане на своята модерна идентичност. Град, който смесва западните ценности и естетика с балканските си традиции, от които не иска да се откаже, твърди Vogue.