Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Веселин Маринов пя за 50 годишнината от обявяването на Долни чифлик за град

Концертите на Веселин Маринов и Ансамбъл „Българе“ бяха кулминацията в честванията на 50-годишнината от обявяването на Долни чифлик за град. В две поредни вечери зрителите изпълниха до краен предел площада пред НЧ „Изгрев – 1919“.

Преди това официално бе открит парк „Армейски“ в гр. Долни чифлик. Лентата прерязаха кметът на общината Красимира Анастасова и последният командир на поделение 26 160 полк. инж. Коста Костов.
„Идеята за парка се зароди преди 8 години, когато общината състави първия акт за общинска публична собственост на имота. Тази територия е част от бившото поделение 26 160, закрито през 1997 г. Идеята, която вече осъществихме, бе да изградим място за обществен отдих, като същевременно с това да оставим спомен на идните поколения за военното формирование, което е съществувало 36 години на територията на Долни чифлик. Сградата, която навремето е служила за КПП и зона за свиждане на военнослужещите, отново с европейски средства превърнахме в Център за изкуства и занаяти. Идеята е в този център деца и ученици да творят и да създават творби от приложното изкуство.
Нека ползваме парка със здраве , да го пазим и да се гордеем с него““ – каза г-жа Анастасова при откриването на парка.

barometar.net