Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

На кой му пука за Варна? Важното е Посолството и Пеевски ЕООД да са доволни!

Голяма „драма“ с проекто-листата на ГЕРБ за депутати във Варна?! „Драма“ подклаждана от отдавна напуснали ГЕРБ, като целта е създаване на напрежение и в без това напрегнатите отношения между общинското и областното ръководство. Повтаря се под индиго ситуацията с двата враждуващи лагера на Павел Димитров и Данчо Симеонов през 2012/13 година. И двамата водачи на лагерите не са в ГЕРБ, но Бойко Борисов е. Умишлено, той прилага римската максима „Разделяй и владей“, за да държи на къса каишка структурите си във Варна и Пловдив. За Борисов няма особено значение дали ГЕРБ ще спечели 5 или 6 депутатски места във Варна. За него е важно да задоволи интересите на своите корпоративни партньори.

А те не са малко. По тази причина от Варна депутати станаха хора, за които никой в ГЕРБ не беше чувал. По тази причина Павел Христов, дългогодишен организационен секретар на ГЕРБ-Варна, с решаваща роля за спечелването на много избори отказа да е кандидат за депутат. По тази причина Коста Базитов, бивша дясна ръка на Кирил Йорданов стана зам.кмет на Иван Портних.

Ако някой не е разбрал как действа Борисов е време да го разбере. За него ГЕРБ е фирма (ЕООД), която работи с други фирми. Разликата с частния бизнес е, че фирмата на Борисов разполага със сигурен ресурс (държавна субсидия), обръч от задължени фирми, които се отчитат по време на избори, участие в европроекти и възможност за неограничен брой назначения в държавни и общински структури. Борисов работи с Пеевски ЕООД, но по субективни причини изпадна в силна зависимост от напористия олигарх. Последният има контрол над съд, прокуратура и бизнес структури и задава дневния ред на Борисов. Двамата работят в тандем, което изнервя любимците на САЩ – неадекватните лица от ПП.

Ако Кирил Петков и Асен Василев се напрегнат малко ще разберат, че ДПС  умишлено бе разбито от техните покровители. Целта е ДПС да не играе ролята на балансьор, а да участва пряко във властта. Това най-вероятно ще се случи след изборите. Посолството ще натисне ГЕРБ, ПП и ДПС на Пеевски да направят правителство. И каквито заплахи и обиди си отправят в момента, те ще бъдат принудени да участват в поредната сглобка.

Такава е реалността в българската политика. Самостоятелни играчи няма. Всеки е зависим от някого. Тези зад кулисите не им пука, че в страната 3 години властва несигурността. На политиците също не им пука. Те имат своите ЕООД – та, а какво има народът е ясно.

barometar.net