Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов: Желанията на ПП-ДБ са безкрайни

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е притеснен, но същевременно ядосан от проекта на решение за освобождаване на временния председател на Комисия за противодействие на корупцията (КПК, бившата КПКОНПИ) Антон Славчев. „Техните желания (на ПП-ДБ – б. р.) са безкрайни. Непрекъснато искат нещо, а ние отиваме на избори след една седмица. Нищо няма да допринесе и днешният дебат – нито за спокойствието, програмите и съвместната работа на партиите“, коментира Борисов пред журналисти в Партийния дом.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че в управленската програма на ПП-ДБ е имало само едно посочено име за председател на Антикорупционната комисия – Бойко Рашков. „Когато после дебатирахме, когато бяхме заедно – начинът на разсъждения за дейността на комисията ме плаши. С Бойко Рашков начело, ние сме много потърпевши и, когато дойдат да ви извлекат от вас, като Севда, пред децата, и да пикаете в кофата без никакво обяснение. Департаментът на САЩ го написа – незаконно, от две инстанции. Ще ви питам дали ще ви е страх и какво толкова ще мислим“, ядоса се Бойко Борисов.

Борисов допълни, че няма с какво да запомни 50-ото Народно събрание с аргумент, че щом България отива на предсрочни парламентарни избори, оценката е ясна.

Той коментира и обидните реплики от министър от правителството на Християн Мицкоски – че българите са мизерници и Северна Македония няма обща история и корени с българската държава. „Явно с тези хора (правителството на РСМ – б. р.) приятелски срещи, дори свързани с опера, не трябва да се правят, извън официалните, ако изобщо се правят. Мисля, че РСМ постъпиха подло с президента и с министрите, които се видяха с тях“, изтъкна Бойко Борисов, цитиран от news.bg