Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Държавата помага на ТИМ с 30 милиона за построяването на стадион „Варна“?!

това направиха ТИМ за 17 години

След като групировката ТИМ не можа да построи стадион „Варна“ за 17 /седемнадесет години!/, държавата реши да помогне. С изненадващо решение служебното правителство гласува да се отпуснат 30 милиона лева на Министерството на младежта и спорта, за да участва то в увеличението на капитала на „Спортен комплекс Варна“ АД. В „Спортен комплекс Варна“ АД основен акционер с 65% е компанията „Химимпорт“, част от ТИМ, а останалите 35% притежава Община Варна. Както се казва: да случиш на държава, която след като 17 години си баламосвал варненци, че ще построиш стадиона, решава да ти помогне.

През далечната 2015 година, изпълнителният директор на „Спортен комплекс Варна” Марин Митев заяви , че ако не се пречи до 2017 г. стадион Варна трябва да е готов. Той призова да се спре с политическия пиар относно строежа на стадион „Варна”. „Зад стадиона аз съм човекът и Съветът на директорите. Ние можем да даваме отговорите. Не трябва да се търси някаква вина в бивши, настоящи и бъдещи кметове, както и в председатели на Общинския съвет”.

Видяхме отговорите, видяхме, че стадион към 2024 година – няма! Но разбрахме, че имаме държава, която решава да налее 30 милиона лева в частен проект!

barometar.net