Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Нови арести, МВР прави "Килърите 2"


     На територията на страната се осъществяват поредни полицейски операции. За тях съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от агенция Фокус.По думите му е стартирала специализираната полицейска акция „Килърите", която е повторение на операцията по покушението на Юрий Галев.В Самоков и Червен бряг са извършени арести на извършители и съпричастни за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Той беше застрелян на 3 юли 2009г. около 12.30 ч. пред централния вход на многопрофилната болница в Шумен

Арестувани са Васко Кеца и Туцо, които бяха освободени от съда след задържането им по операция „Килърите" и покушението на Юрий Галев.Заедно с тях в района на Самоков е задържано лице, което е укривало край Говедарци извършителите на покушението на Румен Рачев, преди и след престъплението.

Припомняме, малко след провеждането на първата част на акция „килърите" МВР оповести на пресконференция подробности за групата. Още тогава бе съобщено, че Кеца е имал отношение и към убийството на Румен Рачев в Шумен. Стана ясно, че той е бил гард на убития преди години бос на СИК бай Миле.

В Силистра стартира специализираната полицейска операция „Каналджиите", която е свързана с извършването на престъпления, свързани с нелегален внос на моторни превозни средства от страните от ЕС.Полицейски патрули са блокирали кръстовища в Силистра, Червен бряг и Самоков.


news.bg

24.08.10