Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Похитителят от банката в Сливен се предаде

Стефан Петров, който в сряда вечерта взе заложници в клона на „Инвестбанк“ в Сливен, се предаде на полицията в петък сутринта. 24 часа по-рано той освободи всички заложници и по този начин драмата приключи без жертви.

Предаването на Стефан Петров е станало съвсем неочаквано, след цяла нощ преговори и след като пред банката са дошли най-близките му приятели. Той е напуснал банката с вдигнати ръце малко след 7 часа.Около банката все още има заграждения.На 23 март в 16 часа 27-годишният Петров нахлу въоръжен в клона на „Инвестбанк“, рани тежко 42-годишен бодигард и часове наред държа като заложници 6 служителки на банката, които бяха освободени по-рано.Цяла нощ са водени преговори с похитителя на „Инвестбанк” Стефан Петров. Това заяви директорът на Областната дирекция на МВР – Сливен, Никола Геджев пред радио „Фокус“ – Сливен.

Той уточни, че Петров е отведен в Областната дирекция на МВР в Сливен и предстоят разпити. Лицето е отведено, като започват процесуално-следствените действия с него. Ще се прави оглед на мястото, а сградата на банката ще остане затворена, докато не приключат огледите. Действията се провеждат под указанията на наблюдаващия прокурор и съобразно законовите изисквания. Това, което е необходимо на този етап, започва да се прави, обясни директорът на ОД на МВР – Сливен. По думите му – на моменти похитителят е проявявал склонност да се предаде, „на моменти преставаше, но в крайна сметка явно всичко е повлияло и е взел правилното решение”. Геджев посочи, че психолозите, преговарящи с грабителя, са използвали определени техники, за да го накарат да излезе.

„Единствено той знае какво го е накарало да постъпи по този начин. Важното е, че не пристъпи към това, което беше тръгнал да прави или поне афишираше пред нас през цялото това време”, изтъкна Геджев. Той допълни, че в хода на делото срещу Петров ще се вземе предвид това, че той не е наранил заложниците и ги е пуснал.

ekipnews.com