Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Бойко Борисов откри реновираната онкоболница във Варна

Премиерът Бойко Борисов откри реновираната онкоболница във Варна. Болницата е третият по големина специализиран център за лечение на онкологични заболявания в страната и обслужва пациенти от цяла Североизточна България, които са до десет хиляди годишно за последните години, в нея са вложени над 6,5 милиона лева.

Министър-председателят Бойко Борисов обеща, че ще направи всичко възможно до 2012 година лечебното заведение да бъде вкарано в програми на Европейския съюз, с чиито средства ще може да бъде закупена още специализирана апаратура. В момента тече търг за закупуване на дигитален графичен рентгенов апарат, който ще бъде монтиран в отделението по образна диагностика в новия болничен корпус. Стойността му е над 500 000 лева. Водят се разговори с чуждестранни инвеститори за осигуряване на модерен линеен ускорител, който значително ще подобри качеството на лечение.
„Необяснимо е, че тази болница е била извадена от програмите на Европейския съюз, но това е един от поредните абсурди, които заварихме от старото управление”, каза Бойко Борисов.

Премиерът направи панорамна обиколка на инфраструктурни обекти във Варна с автобус на една от фирмите, която има договор с общината за превоз на пътници. Министър-председателят беше запознат с основните инфраструктурни проекти на града, които би трябвало да бъдат завършени в следващите години и обеща да започне финансиране от страна на ул. „Кольо Фичето”, което се нуждае от ремонт. Дължината на тази отсечка е 1300 метра, стойността е 5,5 милиона лева. Ще бъде изградено водоснабдяване, канализация и осветление. Другата отсечка, която трябва да бъде продължена, е обиколният булевард „Девня”, който представлява връзка между автомагистралите „Хемус” и „Черно море”. Във Варна в близките дни ще бъдат започнати ремонти на основните булеварди, както и изграждането на училище и детска градина информира премиера кметът на Варна Кирил Йорданов.

Министър-председателят инспектира как върви ремонта на важната пътна артерия – ул. „Девня”.

barometar.net