Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Проведе се заседание на Регионалния координационен комитет към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район

На 21 юни 2011 г. от 14.00 часа в Заседателната зала на Областна администрация – Варна бе проведено  редовно заседание на Регионалния координационен комитет /РКК/ към Регионалния съвет за развитие (РСР) в Североизточен район (СИР), свикано и ръководено от г-н Данчо Симеонов,  областен управител на Област Варна, в качеството му на председател на Регионалния координационен комитет за периода 1.01.2011г. – 30.06.2011г.
На заседанието с право да гласуват и вземат решения присъстваха 23 членове на Регионалния координационен комитет – областните управители на областите от Североизточен район, по един представител на Управляващите органи на Оперативните програми /ОП/ и на Централното координационно звено,  представители на РСР в СИР в Комитетите за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка и Оперативните програми.
Представителите на Управляващите органи на оперативните програми – членове на РКК запознаха  присъстващите с напредъка при изпълнение на операциите по Оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз на територията на СИР, за първото полугодие на 2011 г. Тази информация се подготвя в съответствие с нормативните документи в сферата на регионалното развитие, които дефинират основната функция на РКК – осигуряване на ефективна и ефикасна координация и взаимодействие при изпълнение на операциите по оперативните програми на територията на всеки район от ниво 2. Направената въз основа на тези справки  обобщена информация,  впоследствие подпомага работата на РСР при изготвяне на становища, относно оценката на въздействие на реализираните мерки  върху развитието на района.
Съгласно Вътрешните правила на РКК, представителите на РСР СИР в Комитетите за наблюдение на оперативните програми, докладваха актуална информация относно проведените заседания през първите шест месеца на годината.  Отчитайки съотношението между използваните ресурси и постигнатите резултати, тези мониторингови органи вземат съответни решения и предприемат адекватни мерки, с цел постигане на висока ефективност и гарантирано качество при изпълнението на оперативните програми.

briz15.com