Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Недостатъците на връзките с обществеността

Безспорно връзките с обществеността имат доста ползи за маркетолозите, но съществуват и доста недоразумения около използването на тази рекламна техника за привличане на клиенти, пише knowthis.com.Първо, когато пиарът използва каналите за информиране като вестници, списания, радио, телевизия и интернет, няма директен контрол върху доставянето на съобщението и начина по който то достига до обществеността.Например, пиар може да прекара часове, обяснявайки на редактор в списание дейността на организацията им и след това при прочита на статията да открие, че дори името на компанията не е споменато в материала.

Друг недостатък е, че докато рекламните послания се обмислят внимателно и се предават по писмен начин, връзките с обществеността обикновено дават информация на репортер, който след това я преоформя като част от новина или история. По този начин крайното послание може да не е точно такова, каквото пиарът е планирал.

Пиар кампанията има потенциал да доведе до висока възвращаемост на разходите, но може и да произведе обратния ефект, ако случайно медията, на която е предадено съобщението, не зачете историята като значима.

Друга опасност, която крият пиар кампаниите е шансът, събитието, което се промотира да бъде „изместено” като маловажно, заради по-значими новини като войни, глобални климатични катаклизми или жестоки престъпления. На последно място, в някои области по света, влиянието на традиционните новини е твърде слабо, така че най-добре би било пиарите да се ориентират към нови методи, чрез които да достигнат до аудиторията.

expert.bg