Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Най-пленителните плажове в света

Плажната ивица на Сейшелските острови е най-романтичният и красив плаж в света според класация, изготвена от френския сайт „Лентернот“.Победителят в класацията на най-романтичните и красиви плажове се казва Сребърното заливче, съобщи БТА.Всички летовници и туроператори са единодушни, че този плаж на Сейшелите предлага най-съвършените условия за отдих – от наклона на палмите, през финия пясък, та чак до скоростта на вятъра.На второ място в класацията е плажът Вилингили на остров Мале, на който се намира едноименният град – столица на Малдивските острови.От година на година град Мале и целият остров Мале придобиват все по-убранистичен вид, но плажът Вилингили продължава да запазва девственото си излъчване и да кара мнозина по света да мечтаят за него.

На трето място е плажът Матира пойнт или Точката Матира на Бора-Бора. Там водата е изключително светла и бистра.Следва го плажът Ел Нидо, или Гнездото, на Филипините. Плажът се отличава с изключително финия си пясък и с месторазположението си. Той е сгушен в подножието на високи, крайбрежни отвесни скали, издигащи се насред филипинската джунгла.Ако човек иска да види всички нюанси на синьото сред природата, то той трябва обезателно да посети остров Мавриций и по-специално плажа със странното име, превеждащо се или като Закътаното местенце на сърната или Убежището на сърната.Във водната шир, която се простира пред плажа, преливат всевъзможни тонове на синьото.

Европа и в частност Балканите са отсрамени в класацията на шесто място с гръцкия плаж Навагио, или залива Навагио на красивия йонийски остров Закинтос, известен още и като Занте. В превод името на плажа означава Корабокрушение и това не е случайно, защото приключенската обстановка на него се допълва от останките на кораб, претърпял корабокрушение. Плажът е непристъпен откъм суша и е достъпен само с лодки и яхти по море.

На седмо място се нарежда най-големият пясъчен остров в света – островът-плаж Фрейзър, източно от австралийското крайбрежие. Той е вписан в списъка на световното природно и културно наследство на ЮНЕСКО и е най-подходящ за летуване за онези, които си мечтаят за тонове пясък.На осмо място не е класиран един плаж, а цял архипелаг от екзотични острови с красиви плажове. Става дума за малайзийския архипелаг Лангкави, съставен от 99 острова с плажове.

Но освен красивите плажни ивици архипелагът притежава и изключително богата флора. За туристите се организират специални въздушни мостове между островите, за да могат да й се насладят пълноценно.Предпоследна в челната десятка е плажната ивица на остров Хейвлок. Островът е един от Андамановите острови и е разположен на 800 километра югозападно от Индия. Целият архипелаг е яростно бранен от местните жители, които през 1980 г. на референдум отхвърлиха идеята за изграждане на международно летище.

Челната десятка е оформена от хавайската плажна ивица Кохала коуст, където най-паметни са миговете на залеза на слънцето. Подгласници на 10-те най-красиви и романтични плажове в света са още няколко плажа, поставени съответно на местата от 11-о до 20-о. Това са Рондинара, един от най-забележителните френски плажове, на остров Корсика, точно до Порто Векио (11), плажовете на остров Мадагаскар – Нози бе и Нози ираня (12), плажовете на тайландските острови Пукет и Ко Пи Пи (13), жежката плажна ивица на Канкун, в Мексико, любима дестинация на американските студенти (14), плажът Сен Клер във френския курорт Лаванду, в департамента Вар (16), Заливът на яхтите на остров Мартиника (17), плажът Вик на вулканичната Исландия, дължащ тъмния си пясък на вулканичния си произход и открояващ се с високи чукари, издигащи се точно пред него насред морето (18) и плажът Сен Дени на френския атлантически остров Олерон, чийто традиционен вид е развеселен от пъстрите кабинки за преобличане (19).На последното 20-о място е плажната ивица на Санта Моника, част от агломерацията Лос Анджелис. Изненадващо плажът Копакабана в Рио де Жанейро е едва на 15-о място, може би защото е пренаселен през летните месеци.

expert.bg