Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Jaguar XJ SWB спря дъха на автоманиаците

Новият Jaguar XJ SWB, който бе показан на открития във Варна автосалон Grand auto, беше голямата атракция, която спря дъха на автоманиаците.Новият шосеен звяр беше оприличен на произведение на изкуството, а 3-литровият му V-образен  дизелов двигател, който е с мощност от 275 к.с. харчи само 7литра гориво на 100 км.Другото впечатляващо за двигателя на новия Jaguar е, че той е от графитни сплави, което е навлизане на космическите технологии в автомобилостроенето, коментираха специалисти.

За лукса и удобствата няма смисъл да се коментира, защото също отговарят на технологиите от бъдещето, както и цената, която за показания модел е 180 940 лв. и го превръща в една от най-скъпите коли на изложението.Конкуренция му прави новото Audi А7, което е спортно изпълнение на познатите немски автомобили и има автоматично регулируемо крило на задния спойлер за притискане на колата към пътя и подобряване на сцеплението. Цената на модела е 105 000 лева.

Флагманът на Audi А8 4,2 ТDI Cuattro, който е недостижим с новости и лукс е и най-скъпият автомобил. Той държи приза с 268 468 лв.,  при които всяка стотинка си струва цената. Сред скъпарските коли е и новият високопроходим Lexus RX450 h.Последната буква означава, че е хибрид и работи на традиционно гориво и електричество. Цената му е 247 000 лева.  За марката и модела на новия Lexus CT200 h, цената от 54 900 лв. пък е изключително приемлива. Сред спиращите дъха автомобили е и 100 % електрическия модел на Sitroen C- Zero Highline.

Това е не заради техническите качества или лукса му, а заради баснословно високата цена на мъника от 69900 лв, което го прави, според коментарите на посетителите, абсолютно непродаваем. Поне засега!Иначе конструкторите са скрили  в него литиево-йонна батерия от 88 клетки по 50 Аh. Колата се зарежда нормално от контакт на 220 волта за 6 часа, а при бърз режим през специален куплунг – за 30 минути.

Ситроен показват и автомобил за авторали маниаци. Автомобилът им Sitroen DS3 Rasing 1,6 THP е с мощност от 200 к.с. и е от специална лимитирана серия. Струва 56 050 лв. с ДДС.Една от най-любопитните и ухажвани малолитражки на изложението бе новата Voleex C10 на китайския Great Wall и чието производство започва в края на есента новият завод на „Литекс” край Ловеч. Мъникът е равностоен на конкуренцията по техническите си показатели, но я бие с цена от 15 900 лв. каквато не предлага нито един от тях.

Добромир Радушев

standartnews.bg