Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Почина Хачо Бояджиев

Големият български режисьор и бивш директор на БНТ Хачо Бояджиев си отиде на 80-годишна възраст. Той е починал внезапно в дома си, съобщиха пред БЛИЦ от семейството му.

Рожденото име на Хачо Бояджиев е Хачадур Крикор Бояджиев. Повече от 40 години от живота му са свързани с работата му в Българската национална телевизия. Хачо Бояджиев е роден през 1932 години. Завършва математика в СУ „Св. Кл. Охридски“ и „Театрална режисура“ във ВИТИЗ, защитава докторат по специалността „Телевизия и кино“ във Великобритания, специализира във Франция при големия френски режисьор Рене Клер, САЩ и Канада. Дълги години работи в БНТ като режисьор, като в периода 1993 – 1995 година оглавява медията. Хачо Бояджиев е създател на българския мюзикхол, автор е на много новогодишни програми. В последните години е режисьор на предаването „Полет над нощта“.

Известният режисьор и бивш директор на БНТ Хачо Бояджиев напусна този свят само три месеца, след като навърши 80 години. Вечният бонвиван бе любимец на поколения дами и изкушен от страстта си към нежния пол, пурите и фините питиетаМъжете се равняваха по неговата галантност, а жените биваха покорявани от стила му на изискан и обигран ухажор. Всички знаеха, че е голям любовчия, а “вещественото доказателство” за това са 7-те му дъщери, от които 6 извънбрачни. Професорът се жени два пъти. Първата му съпруга е негова колежка от ВИТИЗ – Живка Христова. За нея той казва: „Хубаво гадже“. Но бракът им е мимолетен.Следват поредица шеметни сексавантюри в световната столица на любовта Париж – с шведка, холандки, англичанки

Втората му съпруга Елена Маркова казва за него: „Той е човек, който мисли само за стомаха и органите си. Страда от мания, че генът му е специален и че всяка родила от него трябва да му е вярна до гроб“. Животът на легендарния режисьор и бивш генерален директор на БНТ е низ от перипетии и авантюри, започнали сякаш от самото му раждане. Почти никой обаче не знае, че единствената жена, с която легендарният фустогонец е спал в една стая до завършването на гимназия в Нови пазар, е… собствената му баба.Бъдещият плейбой навършил пълнолетие. Всъщност първото истинско завоевание на Хачо Бояджиев – засуканата Живка Христова, става и първата му жена. Във второ предбрачно премеждие развихрилият се вече Хачо се впуска не къде да е, а в Бейрут, където според собствените му обяснения се оказва на едномесечна екскурзия. 27-годишният издигнал се витизчия така се развихря, че успява да примами в леглото приказно хубавата египтянка Айше. Роднините й обаче го надушват и това едва не му коства живота. Хачо Бояджиев се озовава в Париж като сервитьор в бистро и забива задълго шведската кабаретна звезда Линда. Хачо се връща в родината и започва славният му български период на почти обожествен режисьор-фустогонец. Въпреки опита си с жени от Ориента до Париж, Бояджиев за втори и последен път прави фаталната грешка да мине под венчило с българка. Този брак е толкова мимолетен и нелеп, че едничкият светъл спомен от него е щерката му Мария-Луиза – единствената зачената в законен брак от всичките негови седем официално преброени до момента признати щерки.

За разлика от някои други българи с опасен чар Хачо Бояджиев не робува на принципа, че там, където си вади хляба, не бива да си вади…, и под “многоточието му” минават куп знайни и незнайни тв репортерки, журналистки и какви ли не още попътни завоевания.Хачо успешно съчетава поредното ново завоевание с поредното съдебно дело за издръжка на поредното си извънбрачно дете – по правило от женски пол. В момент на откровение професорът агент признаваше, че го възбуждат “мръсниците” Жените са и причината телевизионерът да няма скътани „бели пари за черни дни“. Самият Хачо обичаше да казва: “Верността за жени е временна. За приятели е друга работа! Предпочитам приятелството пред любовните авантюри!“.

http://www.blitz.bg