Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

3 ползи от съвместното готвене с партньора

Готвенето заедно с партньора може да бъде прекрасно преживяване. Споделянето на готварските задължения е по-забавно от това да висите сама над печката, а приготвянето на вкусно ястие заедно с партньора може да се превърне в чувствено преживяване и за двамата.

Изгражда близост
Съвместните дейности, независимо дали става въпрос за джогинг, разхождане на кучето или подреждане на мебели, могат само да ви сближат. Затова защо не се опитате да сготвите заедно? От избирането на рецептата и пазаруването на продуктите до подправянето и яденето – целият процес включва да работите заедно. И, когато приключите, можете да си починете и да се насладите на резултата от труда си, докато споделяте бутилка вино.

Насърчава сътрудничеството
Способността да работите в екип е важен фактор в развитието на връзката ви. Готвенето е чудесен начин да опипате почвата по отношение на сътрудничеството, защото изисква многобройни стъпки, бързо мислене и често – търпение. Изберете заедно рецепта, напазарувайте каквото е необходимо и се захващайте с готвенето. Може да ви отнеме няколко опита, докато изградите ритъм на работа и докато се научите да не се бъркате един на друг, но накрая, ако успеете да сготвите нещо заедно и сте се забавлявали, вероятно връзката ви е доста стабилна.

Създава страст
Готвенето и храненето могат да погълнат всичките ви сетива, превръщайки преживяването в много чувствено такова. Често в кухнята сте обградени от всякакви примамливи повърхности – от кухненския плот до кухненската маса, което подтиква към други дейности, в които можете да се впуснете… Затова, ако искате да „запалите пламъка“ и да приготвите нещо хубаво заедно, отворете бутилка вино и започнете да готвите.

tia.bg