Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Нешка Робева: Ванга ми каза да прочета в Библията какво се е случило в деветия час

Дълго крити тайни и разтърсващи истории изрече за първи път на глас голямата треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева пред „24 часа“ във вчерашния брой.В единствената досега подобна изповед тя разкрива шокиращи тайни за някогашното си „златно“ момиче Бианка Панова и съпруга й Чавдар Нинов.След излизането на книгата на Бианка „В името на голямата цел – зад кадър“ Робева загатна по „Всяка неделя“ при Кеворк Кеворкян, че от творението прозират много неистини. Но след като сама прочете книгата, Нешка за първи път коментира твърдения в нея и съобщи истории, които са провокирали скандалите й с Бианка Панова и Чавдар Нинов.

На обвинението, че се е месилав личния живот на гимнастичката и лекаря, Нешка отговаря:“Намесих се, като поисках дисциплинарното уволнение на Чавдар Нинов (настоящия съпруг на Бианка Панова. В споменавания от Нешка период той има лекарски кабинет точно до залата, в която тренират националките на “Герена”, а контузената Бианка тръгва на процедури при него – б.а.)по няколко причини. Първо, заради това, че злоупотреби с доверието ни и лъжейки, че лекува едно 17-годишно момиче, се възползва от нея като мъж. Второ, защото се оказа, че се е самообявил за доктор, без да има право на това.И трето, защото се опита да се пазари с мен случаят да бъде прикрит. Чавдар Нинов не беше уволнен, бе само преместен, така че двамата влюбени би трябвало да са благодарни на комунистическия режим. На всяко друго място за подобно деяние би бил съден. Но какво ли не прави любовта… Трогна и най-коравосърдечните комунисти – срещу определени услуги, разбира се… Като да ме черпи с бонбони, пък от кутията да изпадне микрофон!” Оказа се също, че Робева пази ръкописно писмо от Панова, което Бианка й връчва 2 месеца след олимпийските игри в Сеул през 1988 г., в което състезателката моли да бъде върната в националния отбор, признавайки своята грешка, осъзнавайки докъде се е стигнало и не разбирайки „кому беше нужно това“.

По-рано Бианка обяви, че такова писмо не съществува, а е писала „не от сърце, а по принуда“ през декември 1991 г., защото само така можела да се върне в националния отбор. Но писмата наистина се оказаха две.“И ако това през 1991 г. е писано по принуда, то това от 1988 г. ми се струва, че е от сърце. Тя или е забравила за него, или нарочно не иска да се връща към съществуването му.

-Госпожо Робева, остана ли нещо недоизказано за Бианка Панова и книгата й? Има ли д руги истории, върху които желаете да хвърлите светлина от позицията на вашата истина?

– Не желая повече да се задълбочавам в изясняване на подробности, защото трябва да намеся имената на много други хора, а в момента художествената гимнастика няма нужда от тези скандали. Каквото казано, казано. Гимнастиката ни сега върви по много хубав път. Искам да гледам изцяло с позитивни очи, да ви разказвам за хубавите неща, които съм видяла, примерно на контролните състезания за националния отбор.

– Можеше ли България днес да познава адвокат Нешка Робева, ако Жулиета Шишманова не ви бе показала пътя към ВИФ?

– Може би, но щях да се смятам за неудачник. Не мога да лъжа, както и да защитавам престъпници, плюс това мечтаех за следовател, още по-неподходящо за мен. Оказвам се доста лековерен човек.

– Каква учителка за шампиони в живота за вас е баба Ванга? Какво най-ценно ви е научила?

– Веднъж – беше ми тежко. Наистина много тежко. Попитах я защо, къде съм сгрешила. Отговорът беше: “Прочети в Библията какво се е случило в деветия час” (когато Христос извиква от кръста: “Господи, защо ме изостави!”) Разбрах много по-късно съвета. Вяра, необходима е вяра, за да преодолееш, простиш и продължиш.

– Какви съвети ви е давала преди големи състезания? Препоръчвала ли ви е специални ритуали?

– Да. Когато пътувам, винаги обличам сиви дрехи.

Измивала съм очите на децата със светена вода и така нататък. Спортистите са били винаги освен всичко останало и малко фаталисти. Но не съм суеверна.

– Коя е най-голямата магия, която сте виждали? В съчетание или в живота?

– Затруднявате ме. Може би сбъднатите предсказания на леля Ванга.

– За коя изпусната победа съжалявате? Ваша, на някоя от гимнастичките ви? Или пропусната победа в политиката примерно, защото преди близо 20 години ви бяха издигнали иза кмет на София?

– Нямам време за съжаления. Пък и да кажа, какво от това?

– Имали листе за цел да станете министър на спорта или друг управленец на така нареченото високо равнище?

– Ако съм имала подобна цел, щях да я постигна. Обичам работата, действието, кабинетите не ме привличат, пък и се оказва, че трудно могат да ми устоят на темпото, ще взема да обезлюдя министерството.

– Като човек с мнение често сте казвали думата си и по управленски, политически въпроси. Кое или кой ви е разочаровал най-много и кого бихте похвалили?

– Разочарования колкото искате. А да хваля някого – не мога да се вредя в хора на ангелогласните.

– Коя е била най-апетитната оферта към вас за работа в чужбина? Колко пари и какво благосъстояние са ви предлагали? И защо избрахте българското пред парите?

– Това е толкова завъртян въпрос, че ще отговоря с две-три думи. Живея там, където ми харесва, и върша това, което обичам.

– Имало ли е реален опит да ви забранят да работите в България, да ви отнемат правото да сте треньор?

– Е, да, всички го знаят. Да, опитът беше съвсем реален, но паднаха от власт. Какво да се прави, не ми било писано да почивам.

http://www.24chasa.bg