Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Facebook влияе зле на теглото

Изглежда скоро Facebook може да бъде заклеймен като нова болест. Оказва се, че използването на социалната мрежа може да добави допълнително мазнини към фигурата ви.Изследователи открили, че хората, които си пишат със свои близки приятели в мрежата, имат по-високо самочувствие, но по-нисък самоконтрол. Това означава, че те са по-склонни да се хранят с нездравословна храна веднага щом излязат от Facebook.Екип от Колумбийския университет и Университета в Питсбърг установил, че именно този фактор влияе най-силно върху фигурата на човек. Много повече, отколкото заседяването с часове пред компютъра. Учените обясняват, че социалните мрежи имат положителен ефект върху самочувствието и благосъстоянието на човек.

Въпреки това засиленото самочувствие може да има пагубен ефект върху поведението. Потребителите се интересуват от имиджа, който представят пред своите близки приятели, пише вестник Daily Mail.

Според изследователите по-голямото самочувствие влияе на хората зле, като ги кара да губят контрол върху действията си. Учените предполагат, че съществува връзка между използването на Facebook и това, с което човек се храни. Установено е, че потребителите, които си пишат по-често с приятели в социалната мрежа, са склонни да преяждат повече.

tialoto.bg