Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Камен Донев: Изкуството е Божествено лекарство

Като всички големи творци, Камен Донев твърди, че за него публиката е най-важното нещо. „Никога не съм се вживявал в тези неща. С риск да засегна някого, бих казал, че приемам това просто като част от живота. Като една добра оценка, но за мен състезанието в изкуството е нещо абсурдно и не го разбирам. Най-важното нещо за театъра е публиката, а най-важното нещо за публиката е да се вълнува, когато отиде на театър. Няма нищо по-лошо от това да се злоупотребява с нея“, разказа актьорът пред BLife минути след като грабна поредната си награда. Донев е категоричен, че когато на зрителите им се представя нещо, което не е точно театър, те спират да влизат в салона и после е много трудно да бъдат върнати.

Според него публиката винаги е харесвала това изкуство, но обича да гледа неща, за които после да не съжалява. Някои от текстовете дори могат да вдъхновяват и да променят живота на човек. „Мен ме вдъхновява вярата в доброто, състраданието, надеждата, силата на любовта и стремежът към усъвършенстване. Изкуството е Божествено лекарство. Хората го откриват, не са глупави, както телевизиите и медиите се опитват да ги изкарат, подценявайки ги с глупави сериали и тъпи смешки. Хората са интелигентни, просто имат нужда да им се дава нещо хубаво,  стойностно, да съпреживеят някаква вълнуваща история“, добави актьорът пред камерата на BLife.

Самият Камен Донев не е почитател на телевизията – гледа само новини и е доста разочарован. Според него информационните емисии и публицистичните предавания са подчинени на мотото: Кръвта продава. Затова той вярва, че докато продължава да е така, медиите ще носят огромен грях спрямо хората. „Телевизиите трябва и да възпитават, не може само да бъдат арена на сеирджийство. Те имат мисия“, коментира още Донев.

blife