Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

И.Ф. решава кой да бъде ударен и кой не в държавата

Човек с инициалите И.Ф. е решавал кой в държавата да бъде ударен и кой не. Това става ясно от записки в тефтерчето на обвинения за престъпление по служба бивш шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. От страниците изплуват и инициалите Б.Б и Ц.Ц. Секретното тефтерче с много имена и обяснения срещу тях с кого как трябва да се постъпи бе открито при обиск в кабинета на Златанов.
Обвиненият ексшеф на комисията си е водил подробни записки със следните текстове: „Д-р Пейкова шеф на Здравна каса Шумен: Сметна палата – следва фин. Одит. Д-р на фин. Одит. ИФ ще го оправи”;

„Винаги да се уведомява ИФ за обаждания от първите мъже на държавата + председатели на комисии ИФ – ЦЦ – ББ”.

„Е. Димитров – внимание, първо трябва да се съгласува с ИФ“.

Сред изредените видни персони в записките са президентът Росен Плевнелиев, зам.-министрите Владислав Горанов и Иво Маринов, депутатът от ГЕРБ Емил Димитров. Всички лица от бележника ще бъдат извикани на разпит, каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, който разгласи данните днес. От прокуратурата не потвърдиха, че нарежданията са идвали от хора, чийто имена започват с буквите И.Ф., Ц.Ц. и Б.Б, съвпадащи с имената на герберката от Монтана Искра Фидосова, бившия вътрешен  министър Цветан Цветанов и експремиера Бойко Борисов.
„Ще установим кой е И.Ф, кой е Ц.Ц. Не всичко в тефтерчето може да се покаже и да се каже. Имаме данни и имена, които не можем да споделим“, заяви Сарафов.

blitz.bg