Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Полицаи пребиха момче пред парламента

Полицаи са пребили момче на протеста „На кафе“ пред парламента, разказаха очевидци. От полицията обаче отричат да са използвали сила. Жюстин Томс, която участва в протеста, пусна туитове и снимки и разказа пред Дарик, че е станала свидетел на побоя, който станал около 11,30 ч. Томс съобщи, че се намира до храм-паметника „Александър Невски” откъм ул. „Оборище”, където има около стотина протестиращи. Тя обясни, че полицаите са били жестоко момчето, което по думите й, е от Козлодуй. Те били с тежко оборудване и „не били като обикновени полицаи”.

Според Томс спорът с полицията бил провокиран след настояване на органите на реда протестиращите да се отдръпнат от загражданията поне 10-ина метра.По думите й там има още групи протестиращи от Пловдив и Благоевград. От полицията не потвърждават употребата на сила, предаде Дарик. Група протестиращи дошла край Народното събрание от страната на храм-паметника „Александър Невски“.

Полицаите помолили демонстрантите да не остават на пътното платното и да се преместят на тротоара, за да не пречат на движението. Хората обаче отказали с настояване полицаите да се легитимират. Тогава представителите на органите на реда поискали личните карти на демонстрантите. Отделени били двама от протестиращите, които полицаите повели към патрулната кола. Единият бил задържан и откаран към близкото полицейско управление. „Обстановката вече е по-спокойна“, разказа малко след това актьорът Ивайло Захариев, който също е сред протестиращите.

Той обясни, че полицаите са арестували двама, отказали да покажат документите си за самоличност. „Едното момче беше ритано в глезените. Жена каза, че е видяла, че са блъскали главата му в паветата. Момчето не искаше да се качи в патрулката”, обясни Захариев.

dir.bg