Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Трима висши чиновници бяха освободени от Община Варна

Трима общински шефове от времето на Кирил Йорданов са били освободени от длъжност вчера, съобщава вестник „Черно море”. Един от тях е дългогодишният ръководител на дирекцията по сигурността и обществения ред Стойчо Бакалов. Неговата оставка искаха протестиращи, недоволни от случващото се в общинския кучкарник, от неспазените обещания за разчистване на колите около градинката „Мусала“ и от скорошния скандал със затварянето на морската градина около ресторант „Хоризонт“, заради VIP парти.

От общината си тръгва и друг чиновник от висшия ешалон – Станко Станков, който досега оглавяваше дирекция „Управление на собствеността”. Общинският билдинг напуска и Иван Иванов, началник отдел „Контрол по търговската дейност и туризма”, който отскоро временно пое и звеното за строителен контрол в общината. Освобождаването на Бакалов, Станков и Иванов е първият ход на новоизбрания кмет Иван Портних след заявката му за кадрови промени, които да обновят екипа и да подобрят работата на общинската администрация.

„Черно море“ припомня, че в екипа на градоначалника вече има едно ново лице – наскоро бившият шеф на варненската полиция Тодор Иванов пое задълженията на заместник кмет, който да отговаря за сигурността и обществения ред в града. Очаква се скоро да стане факт и официалното назначение на д-р Лидия Маринова, която ще поеме зам.-кметския пост с ресор здравни и социални дейности.