Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Разкрити са извършителите на 8 престъпления във Варна

– На 31.07. т.г., около 10:30 часа, на ул. «Ивайло» е извършена полицейска проверка на Н.Х. на 38 г. от гр. Варна, при която е установено, че същата държи акцизни стоки (цигари) без бандерол. Жената е задържана за срок до 24 часа, а срещу нея е заведена преписка.

– На 31.07. т.г., в Трето РУП – Варна е подаден сигнал от 53-годишна жена, управител на магазин от голяма верига, намиращ се на ул. «Хр. Смирненски», за това, че две неизвестни лица са направили опит за кражба на козметика на стойност около 130 лв. Мъжете са задържани в следкасова зона, където са установени като: Д.Т. на 26 г. и К.С. на 28 г., и двамата от гр. Варна, не осъждани. Извършителите са отведени в Трето РУП – Варна за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

– Разкрит и задържан е извършителят на джебчийска кражба и на 3 други кражби, извършени на 29.07. и на 30.07. За срок от 72 часа е задържан П.И. на 25 г. от гр. Варна, криминално проявен за кражби и осъждан. По всички случаи се водят досъдебни производства.

Бързи и незабавни полицейски производства:

– На 31.07. т.г., в гр. Девня, на бул. «Съединение», е извършена полицейска проверка на Л.А. «Мерцедес» с водач Н.С. на 23 г., при която е установено, че същият управлява автомобила без да притежава свидетелство за правоспособност, отнето му за срок от една година като наказание за същото провинение. Срещу мъжът е започнато незабавно полицейско производство.

– На 31.07. т.г., в 17:45 часа, на около 2 км след с. Шкорпиловци, в посока с. Ново Оряхово, при извършена полицейска проверка, е установено, че А.Д. на 28 г., управлява Л.А. «Опел Корса» след употреба на алкохол – 3,25 промила в издишания въздух, на водачът е издаден талон за медицинско изследване, взета му е кръвна проба. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Пътно транспортни произшествия

– На 31.07. т.г., около 14:40 часа, по пътя между гр. Варна и гр. Добрич, на разклона за с. Любен Каравелово, водачът на Л.А. «Фиат Мареа» Г.Х. на 66 г. от гр. Добрич, поради отвличане на вниманието, навлиза в лентата за ляв завой и блъска отзад, завиващия наляво, Л.А. «Рено Клио». В следствие на ПТП са пострадали: водачката на потърпевшия автомобил – жена на 24 г. от гр. Варна, която получава контузия на главата и пътничка на 47 г. от с. Любен Каравелово, която получава контузия на глава и лява подбедрица, и двете са без опасност за живота.

– На 31.07. т.г., около 16:00 часа, на ул. «Народни будители», до кръстовището с ул. «Мара Тасева», украинска гражданка на 18 г. , живуща в гр. Варна, управлява Л.А. «Фолксваген Поло». Поради неспазване на дистанция, блъска, намаляващия скоростта си, Л.А. «Фолксваген Голф». В следствие на ПТП е пострадала пътничка от Л.А. «Фолксваген Голф» на 66 г. от гр. Варна, прегледана и освободена от лекарите в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

– На 31.07. т.г., около 19:55 часа, по бул. «Цар Освободител» в посока бул. «Янош Хунияди», неизвестен мотоциклетист блъска пресичащ от ляво на дясно на пешеходна пътека мъж на 42 г. от гр. Русе. В следствие на ПТП пешеходецът получава фрактура на тазобедрена става, настанен за лечение, без опасност за живота, в МБАЛ «Св. Анна». Образувано е досъдебно производство по случая.

III. Характерни случаи:

– На 31.07. т.г., са регистрирани три жалби за вещи, откраднати от дамски и мъжки чанти, притежание на чужди граждани, туристи. И трите кражби са извършени в автобус № 409 от масовия транспорт по време на път. В единия от случаите е използвано срязване на дамската чанта, а при другите два – ловко отнемане на аксесоара. По случая са образувани досъдебни производство

IV. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 2 са регистрираните пожари с преки материални щети:

На 01.08. т.г., в 00:40 часа, е подаден сигнал за пожар в снек бар в к.к. Св. Св. Константин и Елена. Причината за инцидента е късо съединение. Нанесени са материални щети, няма пострадали хора.

– 4 пожара без преки материални щети в сухи треви и отпадъци са регистрирани за изминалото денонощие.

Пресцентър на ОДМВР – Варна