Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Полицията се отнасяла със „специално отношение“ към протестиращи от провинцията

ПГ на ГЕРБ поиска незабавно изслушване в парламента на вътрешния министър Цветлин Йовчев заради действия на полицията спрямо протестиращи от провинцията. Посочен бе конкретен случай от сряда, когато група недоволни от гоцеделвческия регион, които на път за столицата с намерение да се включат в протеста срещу кабинета, са били спирани от КАТ и ДАИ няколко пъти без причина. На автобуса не е било разрешено да остане на паркинга пред националния стадион „Васил Левски“, а на шофьора е съставен акт, обясни Даниела Савеклиева.

На връщане хората са спрени край Перник и са стояли там над два часа, отново без обяснение. След това автобусът е спрян от 15 полицаи край Благоевград, иззети са документите за самоличност на пътниците, после са били извикани в полицейските управления и са им връчени призовки. В Бургас е започнало масово привикване на журналисти, отразявали инспекциите по АМ „Тракия“, по устно разпореждане на Йовчев, обявиха още от ГЕРБ.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков увери опозицията, че ще се свърже с министъра и ще уведоми залата. По-късно в кулоарите на парламента Димитър Петров, депутат от Бургас, разказа, че днес, по устна заповед на Йовчев, са били извикани на разпит всички журналисти от града, участвали в направената от ГЕРБ проверка на участък на АМ „Тракия“. Извикан е бил и кметът на Поморие Иван Алексиев, на когото, по думите на депутата, е бил хвърлен един бял лист, на който трябвало да му бъдат снети показания във връзка с проверката.

„Ситуацията е притеснителна, в България се връща полицейщината. Може би стилът на работа много наподобява разработката „Галерия“, подчерта той. Според бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в случая с Бургас управляващите не са забравили нищо старо от разработката „Галерия“ по отношение на журналистите. Той смята, че същите обвинения в полицейщина, но към него, когато оглавяваше МВР, са неоснователни, тъй като се е борил срещу тежката организирана престъпност.
btvnews.bg