Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов: Ако Сидеров не е лъжец, да излезе от парламента в 09:01 часа

Ако дойдат избори сега, веднага, с две ръце сме за. Но искам хората да знаят каква ще е технологията. Дори да го приемат този Избирателен кодекс ноември-декември, изборите ще дойдат март-април. И за да не харчим още 20 милиона, нека тези избори да са през май, когато ще са изборите за европарламент. Не може на избори да се ходи като на сватба – да се обещава кравата с телето, да се обещава на едро. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Времето за избори си дойде само. С това не бива да се спекулира. От нас, от вас не зависи кога ще си тръгне правителството. Демократичното средство за сваляне на правителството е оставка“, подчерта Борисов. „Ние сме за избори веднага. И ще обясня. От май месец говорим за избори веднага. Вместо това какво получихме като отговор от управляващите – ще изкараме до края. Хората на улицата свириха на пиано, правиха сценки от Френската революция. Това е мирен, демократичен протест, това са интелигентни хора. Но те не познават апаратните хватки на комунистите“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Затова ние сме длъжни да се опитаме да изкопчим поне думичката „предсрочно управление“. „Нашата стая в парламента е откъм протеста. БСП, Атака и ДПС са откъм страната на БАН, на тихичко. Те си работят, не знаят, че има протести, дебили са“, каза Борисов по повод протестите.

И се обърна към лидера на Атака: „Предлагам на Волен Сидеров, ако не е лъжец, днес да излезе от парламента в 09:01 часа. Той излиза от парлемнта и ГЕРБ излиза от парламента, там остават 120 души, не може да се работи и има избори. ГЕРБ не е правила, не прави и няма да прави коалиции с БСП, особено в този й състав“.

„Върнахме се в парламента, защото чухме призивите на Европа. Пъпната връв на ГЕРБ е вързана с Европа“, каза лидерът на ГЕРБ. Относно президентското вето над Закона за актуализирането на бюджета, бившият премиер каза: „Президентът е много отворен в диалогичен смисъл. Можете да му се обадите и да го попитате дали трябва да наложи вето над актуализирането на бюджета. Той много добре знае какво да направи, бил е министър, знае как се работи“.

„На 4 април дойдоха 830 милиона безвъзмездна субсидия, която дадохме на зърнопроизводителите. Те не изплащат мой дълъг, моят дълг е изплатен вече“, каза още Борисов. „Управляващите са много объркани хора. Отвън, когато има напрежение в обществото, трябва да подадеш оставка. Ако хората те обичат, пак ще си първа политическа сила. Колкото повече седиш в парламента, толкова повече омраза акумулираш. И имат наглостта да излязат и да кажат, че за един месец са направили повече, отколкото ние за четири години. Защото откриха обектите, които ние сме направили – Дунав мост, магистрали „Тракия“ и „Струма“. За социалната политика – когато ние дойдохме на власт, започнахме да изплащаме техни дългове. За три години и половина сме изплатили над 9 милиарда дългове“, заяви Бойко Борисов.

„На следващия ден за размисъл ще правя пълна агитация. Вече няма такова нещо като Ден за размисъл. Последният път той бе опорочен и след като не си признаха нарушението, следващият път няма да направят проблеми на мен, като правя агитация“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. „Когато идват хора вкъщи, вече ги предупреждавам, че в тоалетната се слуша, да внимават“, завърши с чувство за хумор Борисов.
24chasa.bg