Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Вечните грандомански дитирамби на БСП

Грандоманското червено събитие, озаглавено „Вечните приоритети на Варна“, ще остане постно от към ВИП участници. Шумно анонсираната кръгла маса, на която уж трябва да бъде начертан план за развитие на Варна, няма да бъде уважена от премиера Пламен Орешарски и от лидера на БСП Сергей Станишев. Също така няма да се появат и много от поканените бивши и настоящи министри и депутати. Причината е ясна! Кръглата маса е организирана от червения депутат и шеф на социалистите във Варна, Борислав Гуцанов. Щом няма да се появат „собствените“ му хора Орешарски и Станишев, какво остава за поканените знакови фигури от други политически сили.

Иначе, грандоманската кръгла маса беше анонсирана като среща на бивши и настоящи „старейшини“, които едва ли не ще седнат да измъдрят и избистрат краткосрочните и дългосрочните приоритети за развитие на морската столица. Ако се вярва на червените дитирамби, „Вечните приоритети на Варна“ се явява нещо, като крайъгълен камък за бъдещето на града. Ако се вярва! На червените обаче не трябва да им се вярва. Който не вярва (в предното изречение), да се убеди сам днес от 11:00 часа във ФКЦ.

Кръглата маса е изпразнена от към смисъл. От този смисъл, който влагат организаторите. Иначе е хубаво бивши и настоящи депутати и министри да се събират и да бистрят политики и прочие. Винаги има шанс сред бръщолевенето да се роди нещо ценностно. Но начертаване на цял план с приоритети… грандоманско е или директно да го кажем – популистко. Да, на срещата ще се завъртят някои позабравени лица, които отдавна не са влизали в светлината на прожекторите. И толкова! Приоритети и планове за развитие не се правят така на юруш.

Всъщност, Гуцанов вече е правил подобна кръгла маса за начертаване на варненските приоритети. Това се случи преди няколко години. Пардон, беше също така грандомански анонсирано, но в действителност нищо не се случи. Тогава за участиници бяха поканени представители на всички политически сили в морската столица. Явиха се предимно партньори на БСП и други, които драпаха за такива. И общо взето вместо среща за избистране на варненски приоритети, събитието се превърна в рамкиране на евентуална лява коалиция.

dnesplus.bg