Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Борислав Гуцанов: Действията на областния управител не бяха премерени

Действията на областния управител на Варна Иван Великов не бяха най-премерените, заяви в студиото на Дарик Варна депутатът от БСП Борислав Гуцанов по повод върнатите от губернатора решения от декемврийското заседание на Общинския съвет в морския град. Според народния представител крайностите не водят до нищо добро. „Темата за преименуването на местностите с турски имена не е нова. Ако се прави нещо, действията трябва да бъдат умерени. Могат да се сменят 5-10 наименования на една сесия, но не и 215. Всъщност това ли е най-големият проблем на Варна. Това показва, че проблемите на града не се познават от Общинския съвет”, коментира Гуцанов. Той се надява, че решението за преименуването няма да бъде прието отново. Съветниците от БСП щели да гласуват „против”.

Гуцанов вече започнал совалки за подобряване на отношенията между Община Варна и Областна администрация. „Ще положа всички усилия, за да не страда градът. Централната власт показа, че помага на града, въпреки че кметът е от ГЕРБ. Помогнахме за доставката на новите автобуси, преведохме 5 млн. лв. ремонта на Двореца на културата и спорта. В републиканския бюджет са заделени 16 млн. лв. за ремонта на пътя край свлачището „Трифон Зарезан”. Предвидени са 15 млн. лв. за проектиране на новия контейнерен терминал и 90 млн. лв. за началото на строителството”, изброи Гуцанов. Той се похвали, че само за няколко месеца военният завод „Флотски арсенал” край Варна е излязъл на печалба и има осигурени поръчки за следващите 3 години.

По време на посещението на правителствената делегация в Китай в края на миналата година местни инвеститори са проявили интерес към довършването на магистралите „Хемус” и „Черно море”, ремонта на жп линията Варна-Русе, както и изграждането на тунел под Шипка. „Китай приема България като държава, на която може да й се има доверие”, добави Гуцанов.

Според депутата от БСП Варна не можела да спечели започващата класация на Дарик радио и в-к „24 часа” за най-добър град за живеене. Фаворит е София, смята народния представител.